Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 03. 14:37, vasárnap | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Lézerblokkoló: Nem tudnak biztosra menni

Lézerblokkoló: Nem tudnak biztosra menni

Nincs eszköze a rendőrségnek, hogy a sebességmérők befolyásolására alkalmas úgynevezett lézerblokkolókat kiszűrje, bizonyos esetekben azonban a helyszínen valószínűsíteni tudja a rendőr, hogy a bemérni próbált autó sofőrje ilyen es

Az Országos Rendőr-főkapitányság a témával kapcsolatban a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy eszköz ugyan nincs a lézerblokkoló kiszűrésére, de a sebességmérő készülék működése, vagy nem működése alapján feltételezhető, hogy a készülék valamiért akadályoztatva volt a feladata ellátásában. Ilyenkor a jármű megállítása után a rendőr meg tudja állapítani, hogy abban van-e blokkoló, vagy sem. Ezen felül a rendőrség egyes sebességmérői - nem mindegyik - alkalmasak arra, hogy olyan sorozatfelvételt készítsenek, amiből alkalmanként valószínűsíteni lehet, hogy a bemérni kívánt autóban lézerblokkoló működött.

Még március elején, az Országgyűlés Gazdasági és informatikai bizottságának ülésén Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára a jegyzőkönyv szerint azt mondta, hogy "a probléma azzal van, hogy a rendőri ellenőrzés során ezeket nem lehet feltárni, és a technikai eszközpark hiányzik ezeknek a mérésére, hiszen ezek rejtetten beszerelt eszközök." Vantara Gyula, a bizottság fideszes tagja szerint viszont a jogszabályok betartatása az oktatásnál kezdődik, a magyar közlekedési vezetők az első jogosítványos generáció után úgy gondolták, hogy kinevelődik az a generáció, amely már a szabályokat fogja betartani, és nem a büntetésre, hanem a közlekedők segítésére kell törekedni. Szerinte ez az oktatás elmaradt.

Schváb Zoltán helyettes államtitkár akkor azt mondta, hogy óvodás kortól felépítenek egy nevelési programot. Az óvodában és az általános iskola négy alsó osztályában a multimédiás eszközök használata nélkül, de az ötödik osztálytól a korszerű, úgynevezett e-learning programokat fogják bevezetni. Ehhez a parlament decemberben elfogadta a megfelelő törvénymódosítást is.

Független Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.