Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2019. Július 16. 08:15, kedd | Külföld

Liberty: Luxusszálloda lett a börtönből

Liberty: Luxusszálloda lett a börtönből

A bostoni Charles Street egyik impozáns épületét a 19. században még messzire elkerülték a lakosok. Mindenkinek a büntetés meg a pénz jutott eszébe – pontosabban az óvadék, ha volt miből kifizetni, a cellába vonulás helyett.

De több mint másfél száz év múlva a dekadens luxus az, amiről szólnak a híradások. Kis fricskával szabadságnak, azaz Libertynek nevezték el a hotelt, amelyet teljes mértékben újraterveztek és modernizáltak, miközben meghagyták az épület nagyszerű arányait, kibontották és megtisztították a régi, sokat látott téglafalakat, és megőrizték a történetét is, hogy be tudják mutatni azt a vendégeknek.

Az épület az 1850-es években lett kész, és az úgynevezett bostoni gránit stílus egyik legszebb példája. Gridley James Fox Bryant, Boston egyik leghíresebb építésze, és Louis Dwight, a kiváló kriminológus együtt tervezték meg a hajdani épületet. A tudós, aki a Yale-en végzett kutatásokat, úttörő módon támogatta a börtönreformot. Sajnos, csak három évvel élte túl az akkor nagyon modernnek számító létesítmény megnyitását.

A Charles utcai börtön már hosszú idő óta volt lakatlan, amikor elkezdődött a hotellé alakítása.

A modern, minden kényelemmel felszerelt szálloda 298 szobával és lakosztállyal rendelkezik, remek kilátást nyújtva a Charles-folyóra és a városra.

A szálloda számos rendezvényteremmel várja a vendégeket, élő zenével, társalgóval, különféle kulturális programokkal. A vendégek egy történelmi túrán is részt vehetnek, hogy megismerjék a hatalmas ház múltját és építészeti érdekességeit.

Az extrém szálláshely a festői Beacon Hill negyed szívében található.

Forrás: turizmus.com

Fotó: libertyhotel.com/gallery

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.