Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2019. Július 16. 08:15, kedd | Külföld

Liberty: Luxusszálloda lett a börtönből

Liberty: Luxusszálloda lett a börtönből

A bostoni Charles Street egyik impozáns épületét a 19. században még messzire elkerülték a lakosok. Mindenkinek a büntetés meg a pénz jutott eszébe – pontosabban az óvadék, ha volt miből kifizetni, a cellába vonulás helyett.

De több mint másfél száz év múlva a dekadens luxus az, amiről szólnak a híradások. Kis fricskával szabadságnak, azaz Libertynek nevezték el a hotelt, amelyet teljes mértékben újraterveztek és modernizáltak, miközben meghagyták az épület nagyszerű arányait, kibontották és megtisztították a régi, sokat látott téglafalakat, és megőrizték a történetét is, hogy be tudják mutatni azt a vendégeknek.

Az épület az 1850-es években lett kész, és az úgynevezett bostoni gránit stílus egyik legszebb példája. Gridley James Fox Bryant, Boston egyik leghíresebb építésze, és Louis Dwight, a kiváló kriminológus együtt tervezték meg a hajdani épületet. A tudós, aki a Yale-en végzett kutatásokat, úttörő módon támogatta a börtönreformot. Sajnos, csak három évvel élte túl az akkor nagyon modernnek számító létesítmény megnyitását.

A Charles utcai börtön már hosszú idő óta volt lakatlan, amikor elkezdődött a hotellé alakítása.

A modern, minden kényelemmel felszerelt szálloda 298 szobával és lakosztállyal rendelkezik, remek kilátást nyújtva a Charles-folyóra és a városra.

A szálloda számos rendezvényteremmel várja a vendégeket, élő zenével, társalgóval, különféle kulturális programokkal. A vendégek egy történelmi túrán is részt vehetnek, hogy megismerjék a hatalmas ház múltját és építészeti érdekességeit.

Az extrém szálláshely a festői Beacon Hill negyed szívében található.

Forrás: turizmus.com

Fotó: libertyhotel.com/gallery

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 09. 09:36, péntek | Külföld

Több Leopard 2 harckocsit is kilőhettek az oroszok - Videó

Először vetették be az ukránok a fejlett nyugati technikát, ám több hackocsi is áldozatául esett a támadásnak.

2023. Június 09. 07:00, péntek | Külföld

Megindult az ukrán ellentámadás

Heves harcok törtek ki Zaporizzsja környékén, ám az oroszok megállították az ukrán ellenoffenzívát.

2023. Június 09. 07:00, péntek | Külföld

Több millió tonna termés elvesztésétől tart Ukrajna a kahovkai gátrobbantás miatt

Ukrajna több millió tonna termést veszíthet el a kahovkai gátrobbantás következtében bekövetkezett áradások miatt az ország déli részén - közölte csütörtökön az ukrajnai agrárminisztérium.

2023. Június 08. 07:15, csütörtök | Külföld

A NATO történetének legnagyobb légi gyakorlatát tartja

A védekezés áll a középpontban a NATO történetének legnagyobb szabású légi hadgyakorlatán - ismertették a szombaton kezdődő európai műveletről tartott szerdai berlini tájékoztatón.