Városlista
2024. augusztus 11, vasárnap - Zsuzsanna

Hírek

2012. Szeptember 11. 22:09, kedd | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

Élőben a játszótérről avagy Egyenlőség gyerekszemmel- kiállítás

Élőben a játszótérről avagy Egyenlőség gyerekszemmel- kiállítás

Megnyitotta kapuit az „Élőben a játszótérről” kiállítás, amely szeptember 11-től október 7.-ig megtekinthető a Borsos Miklós múzeumban. A tárlat a fiatalok diszkrimináció elleni gondolatait igyekszik bemutatni képzőművészeti és i

A vándorkiállítást eddig 35 helyszínen tekinthette meg a nagyérdemű. A diákok művei már bejárták Székesfehérvár, Miskolc és Veszprém városait is, legutóbb Bodajkon találkozhatott velük a közönség. A szervezet szeretné minél nagyobb tömegekkel megismertetni a tárlatot, hogy sokunkban felizzítsa az elfogadás és a feltétlen szeretet normáit. 2012 márciusában indult ez a kezdeményezés amikor „Egyenlőség gyerekszemmel” címmel hozták nyilvánosságra a szakértők által kiválónak ítélt műveket, ősszel pedig a nyertes alkotásokból válogatva óriásplakátokon fogják népszerűsíteni az antidiszkriminációs magatartásformákat. A hatóság kommunikációjához kapcsolódó kreatív arculatot is a nyertes pályamunkák felhasználásával készítik el.

A Győrött 2012. szeptember 11-én a Városi Borsos Miklós Múzeumban nyílt „Élőben a játszótérről” című tárlat az ifjúsági akció hátrányos megkülönböztetés témakörében készült képzőművészeti és irodalmi műveit mutatja be. Az alkotók a 8 és 18 év közötti diákok, akik a grafika, festészet és az irodalom formanyelvén fejezték ki a kirekesztés és kirekesztettség formáinak, valamint az elfogadás értékeinek bemutatásával kapcsolatban megfogalmazott gondolataikat, érzéseiket. A kiállításon megtekinthető többek között a győri Péterfy Sándor Evangélikus Oktatási Központ diákjainak, Módos Dominikának ( KI-rekesztés) és Farkas Fanninak (Fekete-fehéren) a nyertes képei, valamint a megyéből beküldött valamennyi képzőművészeti alkotás is.

(Farkas Fanni: Fekete Fehéren)

A „ fiatalok a diszkrimináció ellen” című ifjúsági akció az egyik legsikeresebb aktivitása az Egyenlő Bánásmód Hatóságnak. „A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemlélet-formálás és hatósági munka erősítése” projekt keretében 2009 és 2013 között a társadalom érzékenyítésére, a hatóság szolgáltatásainak népszerűsítésére, valamint széles körű tudásmegosztással a jogtudatosság fejlesztésére vállalkozik.

A kiállítás 2012. október 7-éig látogatható keddtől vasárnapig 10-18 óráig.

Az EBH ifjúsági akciójának részleteiről, valamint a projektről rendezvényeiről bővebb információk a http://www.egyenlobanasmod.hu/tamop weboldalon találhatók.

Fotó : Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 11. 09:14, vasárnap | Helyi

Nagyon nem mindegy, hogy bekerülsz-e a koleszba

A legtöbb helyen augusztus elejéig várják az egyetemek a kollégiumaikba való jelentkezést.

2024. Augusztus 11. 08:13, vasárnap | Helyi

Az Olimpiai Sportpark tornacsarnokában köszöntötték a Párizsból hazatérő tornászokat

Augusztus 6-án kedden a repülőtérről egyenesen a győri Olimpiai Sportpark tornacsarnokába utaztak a Győri Atlétikai Club tornászai Bácskay Csenge és Mészáros Krisztofer.

2024. Augusztus 11. 07:13, vasárnap | Helyi

Ismét korlátlanul használható a medvei híd

A magyar-szlovák határ északi oldalán a felvidéki Nagymegyer és Medve települések között befejeződtek az útfelújítási munkálatok – tájékoztat az Útinform.

2024. Augusztus 10. 09:10, szombat | Helyi

Tandem-Szem: Ikrény – Párizs kerékpárral

Tandembiciklivel indulnak neki a Tandem-Szem Egyesület tagjai a nagyjából 1700 kilométeres Ikrény-Párizs túrának, hogy a paralimpia megnyitóján részt vehessenek.