Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2011. Január 01. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: STOP

Lóerőharc: kegyetlen autót terveznek az Audinál

Lóerőharc: kegyetlen autót terveznek az Audinál

Egyelőre nemhogy fénykép, de még animáció sem készült az Audi legújabb modelljéről, amely az RS család égisze alatt alázza majd az utcára engedett ellenfeleket.

A négykarikás gyártó nemrég bejelentette, hogy készülőben van az A6-os és A8-as modellek közti űrt kitöltő luxus sportkupé, az A7 brutális változata. Az RS7 könnyen az Audi valaha piacra dobott legerősebb modellje lehet.

Jóllehet, az A7 helyett az A8 számít a német prémiumgyártó zászlóshajójának - elég, ha csak a jachtokat megszégyenítő méretekre gondolunk -, aki azonban gyilkos teljesítményre és sportautós élményre vágyik, inkább a márkán belüli S részlegről, de főként az RS osztály modelljei közül válogat.

A nemrégiben bemutatott A7 a Mercedes-Benz CLS által már évekkel ezelőtt birtokba vett luxus sportkupék szegmensébe kóstol bele, amelynek már készül a sportosabb, S7 névre keresztelt változata, illetve a legfrissebb információk szerint az RS7 is úton van már. Német sajtóértesülések szerint a 2012-es modellévbe szánt RS7 a következő év végén - feltehetően a Párizsi Autószalonon - mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.

Az Audi ugyanakkor nem kis célt tűzött ki maga elé az RS7 megvalósításának ötletével, hiszen legfőbb konkurensei is kőkemény limuzinokat dobnak piacra, melyek sorra vívják ki a szakújságírók és tulajdonosok elismerését. A csillagos márka AMG modelljei helyett azonban az Audi a bajorok M-osztályba tartozó luxus limuzinját, a BMW F10 M5 modellt tartják az RS7 legfőbb riválisának.

A legújabb M5 4.4 literes, ikerturbós V8 motorja 578 lóerőt teljesít a hátsó tengelyen, a lecke tehát alaposan fel van adva a négykarikásoknak. Ők azonban kijelentették: az RS család legerősebb tagjának számító RS7 4.0 literes V8 erőforrásának teljesítményét 600 lóerősre hizlalják, miközben az autó alá 20 collos kerékgarnitúrát, állítható sport futóművet és a márka legendás, Quattro állandó összkerékhajtási rendszerét szerelik. Várjuk a fejleményeket!

STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt