Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Március 05. 13:47, hétfő | Belföld

Lőnek a Bakonyban

Lőnek a Bakonyban

Hazai és nemzetközi katonai gyakorlatok is szép számmal lesznek Veszprém megye lőterein. - derült ki az MH Bakony Harckiképző Központ éves tájékoztatóján.

Szinte alig lesz olyan hét a 2018-as évben, amikor nem lesz valamilyen harcászati tevékenység a várpalotai székhelyű MH Bakony Harckiképző Központ által üzemeltetett lőtereken – hangzott el a helyőrségi klubban tartott tájékoztatón, ahol Czigler Zalán őrnagy, az MH BHK Szimulációs Gyakorló és Ki- képző Központ parancsnoka adott részletes tájékoztatást a tervezett kiképzési rendezvényekről.

Május 4-e és 15-e között rendezik például a Tobruq Legacy 2018 nemzetközi légvédelmi harcászati gyakorlatot Hajmáskér, valamint Várpalota és Bakonykúti térségében. Nagy űrméretű fegyverekkel lőnek majd a katonák, azaz erős hanghatásokra és a katonai járművek megnövekedett forgalmára kell számítani a lőterek környékén. Ugyanez várható szeptember 3-a és 30-a között a Neigh-bours 2018 magyar-szerb lövészkiképzésen, a Black Swan 2018 nemzetközi különleges műveleti gyakorlaton, illetve a Brave Warrior 2018 nemzetközi gyakorlaton. Utóbbi esetében a Várpalota és Tés közötti műút időszakos lezárására is sor kerül majd. Ennek pontos menetrendjéről augusztusban tájékoztatják majd az érintett települések lakóit, de tájékoztató táblákat is kihelyeznek majd Tés-Csőszpuszta, valamint Várpalota határába.


A felsoroltak mellett folyamatosak lesznek a lövészetek, repülési gyakorlatok és robbantások, illetve augusztusban egy háromhetes amerikai katonai kiképzési gyakorlatra is lehet majd számítani.

Forrás: veol.hu

Fotó: Szabó Péter Dániel, archív / Balogh Ákos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.