Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2013. Április 28. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Lőszerekkel ellátott fegyvert talált egy kisfiú

Lőszerekkel ellátott  fegyvert talált egy kisfiú

Elpusztult tengerimalacát akarta eltemetni egy kisfiú a főváros XX. kerületében egy parkban, és a gödör ásása közben egy önvédelmi fegyvert talált.

A honvédség tűzszerészeinek kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta, a fiú szombat délután akarta a házukkal szemben lévő János utcai parkban eltemeti kedvencét, és amikor mintegy 30 centiméteres gödröt ásott a tetemnek, egy önvédelmi fegyvert talált lőszerekkel együtt.

A működőképes, lőszerekkel ellátott fegyvert a tűzszerészek szállították el a helyszínről.A kommunikációs tiszt azt is elmondta, hogy szintén szombat késő délután, Komárom-Esztergom megyében, Dobogókő környékén az út mellett kiránduló gyerekek egy német gyártmányú 81 milliméteres aknavetőgránátot találtak, majd értesítették a rendőrséget.

A tűzszerészek és a rendőrök a környéket átvizsgálva találtak egy kézigránátfejrészt, amely TNT robbanóanyagot tartalmazott, és egy 2,5 kilogrammos szovjet gyártmányú, gyújtószerkezet nélküli bombát, amely szintén robbanóanyagot tartalmazott. A világháborús eszközöket a tűzszerészek a központi gyűjtőbe szállították.

(A fotó csak illusztráció)

Címkék: fegyver

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 14:08, szerda | Belföld

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint -

2024. Május 15. 09:21, szerda | Belföld

Jelentősen csökkent az építőipar termelése is

2024 márciusában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 6,3 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.