Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 04. 07:37, péntek | Kék hírek
Forrás: HírTV

Lovon eredtek a fatolvajok nyomába

Lovon eredtek a fatolvajok nyomába

Fatolvajt és kábelégetőt is fogtak a lovas járőrök Sárospatak határában az elmúlt hetekben. Ez volt az egyik eleme annak a pályázati támogatással megvalósult programnak, amely a napokban zárult le a helyi rendőrkapitányságon.

Téglás István, a Sárospataki Rendőrkapitányság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: a Zempléni Lovas Egyesülettel összefogva végeztek lovas járőri feladatokat, elsősorban azokon a területeken, ahová a terepjárók sem jutnak el. Ennek köszönhetően fogtak fatolvajt, valamint egy férfit is tetten értek, aki a szőlők között éppen a műanyagot égette le egy kábelkötegről.

A program arról szólt, hogy civileket is vonjanak be a rendőrség munkájába, elsősorban a közbiztonság erősítésére. Ennek egy másik eleme volt a környék kilenc polgárőr-egyesülete által delegált mentorok oktatása is, akiket egyebek mellett közlekedés-rendészeti, közrendvédelmi és baleset-megelőzési ismeretekre készítettek fel. A polgárőrséget bevonták abba a reggeli szolgálatba is, amelynek segítségével a város általános iskolásainak védelmét látták el hónapokon át a rendőrök. Ez idő alatt baleset nem történt – tette hozzá a kapitány. (pr)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.