Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 14. 11:56, kedd | Külföld

Ma 69 éves Károly herceg - ritkán látott fotók

Ma 69 éves Károly herceg - ritkán látott fotók

Ma ünnepli 69. születésnapját a brit királyi család egyik legmegosztóbb alakja, Károly herceg, aki a hatodik x előtt talált rá arra a szerepre, amiben a legboldogabb.

Károly Fülöp Artúr György, avagy Károly, Wales hercege és Chester grófja ma 69 éve, 1948. november 14-én született, és lett az egyik leghíresebb királyi sarj, aki az évek során kapott már hideget és meleget; most éppen az előbbit, az emberek többsége ugyanis nem szeretné őt a trónon látni. Károly helyezte soha nem volt könnyű, fiatalon pont abban a korszakban került a figyelem középpontjába, amikor a királyi családot komoly kritikák érték, a királyság létjogosultságát pedig megkérdőjelezték.

A kétéves Károly herceg dadusával a Green Parkban – Fotó: Getty Images

Károly soha nem járt óvodába, dadák, nevelők és a tanítók nevelték. Ha hinni lehet az elbeszéléseknek, anyja naponta alig egy órára látta fiát napközben, majd legközelebb csak fektetéskor.

Károly herceg édesanyjával és testvérével – Fotó: Getty Images

Az iskolát a londoni Cheam Schoolban kezdte, majd a skóciai bentlakásos intézményben, a Gordonstounban tanult. Teljes szívéből gyűlölte ezt a helyet, ahol spártai körülmények között kellett élnie.

Károly herceg édesanyja koronázási ünnepségén 1953-ban nagymamája és nagynénje között – Fotó: Getty Images

A kis hercegnek és testvéreinek már gyerekkoruk óta meg kellett jelenniük minden létező hivatalos eseményen, hogy jövendőbeli uralkodóként mielőbb megtanulják az ország képviseletét. Első nyilvános szereplésén mindössze hatéves volt.

Károly az egyetemen is visszahúzódó és megközelíthetetlen volt, kortársai között soha nem tudott igazán feloldódni, elvegyülni. Folyamatosan testőrök vigyáztak rá, és mivel a sajtó minden lépését figyelte, egy pohár likőrt sem ihatott meg büntetlenül.

A Downing Streeten 1967-ben – Fotó: Getty Images

Forrás: nlcafe.hu

Főkép: hir.ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.