Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 21. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Ma és holnap még változékony idő várható, de vasárnap ismét napos idő lesz

Ma és holnap még változékony idő várható, de vasárnap ismét napos idő lesz

Pénteken és szombaton még sokfelé várható zápor, zivatar, majd vasárnaptól ismét sok napsütésre kell készülni 27-31 Celsius-fok közötti maximumokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Pénteken tovább folytatódik északkelet felé a felhőzet növekedése, vastagodása, de legalább pár órára szinte mindenütt, délen, délnyugaton akár több órára is kisüthet a nap az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett. Délnyugat felől nő a csapadékhajlam, napközben már többfelé, több hullámban várható zápor, zivatar, eső is. Nagyobb eséllyel a délnyugati tájakon heves zivatarok is kialakulhatnak. A légmozgás csak zivatarok környezetében erősödik meg, illetve fokozódhat viharossá. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 34 fok között alakul, hűvösebb a tartósabban csapadékos északi, északkeleti részeken, melegebb a déli határ közelében lehet.

Szombaton reggelre az ország nagy részén csökken a felhőzet, majd délelőtt napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. A nap második felétől ismét erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés és több helyen előfordulhat záporeső, zivatar, nagyobb számban az ország déli, délkeleti felén. Zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A minimum-hőmérséklet 13-19, a maximum 26-31 fok között alakul.

Vasárnap reggelre keleten is csökken az összefüggőbb felhőzet, megszűnnek a záporok, zivatarok. Általában napos időre lehet számítani kevés gomoly-, illetve fátyolfelhővel. Reggelig főleg keleten lehet zápor, zivatar, napközben azonban már csak egy-egy zápor alakulhat ki. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet a hajnali 12-18 fokról délutánra 27-31 fok közé emelkedik.

Címkék: időjárás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.