Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Augusztus 11. 10:15, péntek | Helyi

Ma kezdődik a 30. Barokk esküvő programsorozata Győrben

Ma kezdődik a 30. Barokk esküvő programsorozata Győrben

Péntektől ismét barokk pompába öltözik Győr belvárosa, ahol 30. alkalommal rendezik meg a Barokk esküvőt.

Az esemény fénypontja a szombat esti esküvői ceremónia lesz, amelyen ezúttal egy győri jegyespár, Pelczéder Lili és Imre Martin fogad egymásnak örök hűséget a Dunakapu téren.

Pénteken délután a jegyespárral együtt ünneplő Mária Terézia – vagyis az őt alakító osztrák hagyományőrző, Austriadine – bevonulásával kezdődik a program a Széchenyi téren. Este a hagyományos szerenádot itáliai, angol és magyar barokk udvarok dalai kísérik, amely után a jegyespár különválik, hogy megkezdje a felkészülést az esküvői ceremóniára.

Szombaton a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola Trombita Tanszaka köszönti fanfárzenével az ünnepnapot a Lloyd-palota erkélyéről. Többször színpadra lép a Grácia Művészeti Iskola az Angyalok táncával, a gyermekeket pedig délelőtt és délután is meseelőadás várja.

A Széchenyi téren barokk kertet alakítanak ki, szomszédságában pedig kézművesvásár és gyerekjátékok várják a látogatókat.

Az esküvői ceremóniát Szarka Gyula Bor és a leányka című koncertje vezeti fel. Este hét órakor a Városháza előtti térről indul majd el az mintegy száz jelmezes statiszta, akik elkísérik a jegyespárt és násznépüket a Dunakapu térre, ahol este nyolc órakor, a korabeli szertartások metódusát követve örök hűséget fogadnak egymásnak. Az estét barokk mulatság és táncház zárja.

A jubileum alkalmából a Széchenyi téren fotókiállítás mutatja be a rendezvény elmúlt harminc évét. A tárlatot augusztus 20-ig lehet megtekinteni.

Címkék: 2023, Barokk Esküvő, győr

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.