Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2017. Május 08. 07:34, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Ma kezdődik a Közösségek Hete rendezvénysorozat

Ma kezdődik a Közösségek Hete rendezvénysorozat

Országszerte csaknem kilencszáz rendezvény tartanak a ma kezdődő Közösségek Hete elnevezésű programsorozaton.

A Közösségek Hete rendezvénysorozat a Cselekvő közösségek, aktív közösségi szerepvállalás elnevezésű, 3 milliárd forint értékű uniós pályázati projekt keretében valósul meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK), a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) és a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum együttműködésében május 8. és 14. között.

Több mint 500 közösség, civil szervezet és intézmény regisztrált a rendezvényre, közülük a legtöbben Békés, Borsod, Pest, Csongrád és Bács-Kiskun megyékből, a legtöbb rendezvényt Miskolcon, Budapesten és Szekszárdon tartják.

A programok között szerepel a Gyertek hozzánk vendégségbe elnevezésű esemény, amelyen klubok, társulások, szervezetek mutatkoznak be egymásnak és a lakosságnak. A hely, ahol itthon vagyunk elnevezéssel helytörténeti sétákat is rendeznek, emellett Orosházán például monogramos téglakészítést tartanak, amelynek a keretében az elkészítendő 4000 darab téglából felépítenek majd egy mini középkori templomot.

A programokról a cselekvokozossegek.hu oldalon olvashatók részletek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: