Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2016. Szeptember 30. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: mti

Ma rendezik a kutatók éjszakáját

Ma rendezik a kutatók éjszakáját

Ma rendezik a kutatók éjszakáját: országszerte csaknem kétszáz helyszínen több mint kétezer ingyenes program várja az érdeklődőket.

Hozzávetőleg ötven településen csaknem száz intézmény csatlakozott az idei egész napos programsorozathoz. Az ország csaknem összes egyeteme és kutatóintézete megnyitja kapuit, és Debrecentől Zalaegerszegig, Győrtől Szegedig sokszínű programokkal várják a látogatókat.

Az eseményeken szó lesz az egészségtudományról, az irodalomról, a régészetről, a nyelvtudományokról, a művészetekről, a csillagászat és a gazdaság világáról is. Lesznek természettudományi kísérletek és látványos laborbemutatók. Egyes helyszíneken robottal szumózhatnak, másutt robottal tekézhetnek az érdeklődők. Van, ahol a Földön kívüli élet lehetőségeiről szóló előadások várják a résztvevőket. Bonctermi látogatás vagy a sebészeti gyakorlat szintén szerepel a programkínálatban, mint ahogy téma lesz az állatok álma és a steakek minősítése is.

A Kutatók éjszakája összeurópai rendezvénysorozat, amelyet a hagyományok szerint szeptember utolsó péntekén rendeznek meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.