Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. December 12. 16:34, péntek | Helyi

Ma van a csúnya pulcsik világnapja!

Ma van a csúnya pulcsik világnapja!

Bár hazánkban még újdonságnak számít a rondapulóver-nap, ám az Egyesült Államokban már ennek is megvannak a hagyományai.

A karácsonyi témájú, fájdalmasan agyondíszített pulcsik először a múlt század ötvenes éveiben bukkantak fel. A trend aztán a divatkatasztrófák évtizedében, vagyis a nyolcvanas években éledt újra. Az irányzat első számú ikonja akkoriban Bill Cosby amerikai komikus volt, akinek védjegyévé váltak azok a rettenetesebbnél rettenetesebb, mintás pulóverek, melyeket legendás tévésorozatában, a Cosby Show-ban viselt.

A kilencvenes években aztán az égetést és a szemetest megúszó csúnya pulcsik is a gardróbok mélyére kerültek. Majd jött 2001, és a Bridget Jones naplója című film emlékezetes jelenete a rénszarvasos pulóverben feszítő Mark Darcyval. A ronda pulcsikat egyszeriben újra elő- és felkapták: a giccses ruhadarab újra menő lett, persze ironikus megközelítésben. Amerikában és Nagy-Britanniában akkoriban szerveződtek az első ronda pulcsis bulik, karácsony közeledtével pedig a bájosan borzasztó viselet saját világnapot kapott, melyet immár 33 országban ünnepelnek.


Colin First


Kanye West


Cee Lo Green


Justin Bieber


Taylor Swift


The Modern Family


Katy Perry


Snoop Dogg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Navracsics Tibor: Átlagon felül teljesít a gazdaság térségünkben

Átlagon felül teljesít a nemzeti össztermék előállításában Győr-Moson-Sopron vármegye – erről a területfejlesztési miniszter beszélt Győrben.

2024. Április 25. 07:15, csütörtök | Helyi

Brutális mennyiségű fegyverre bukkantak a rendőrök

Egy kisebb háborút is meg lehetett volna vívni azzal a fegyverarzenállal, amelyet két rajkai ingatlanban találtak a nyomozók.

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.