Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Május 14. 08:44, szombat | Belföld
Forrás: mti

Ma van az Emlékhelyek napja

Ma van az Emlékhelyek napja

Ma van az Emlékhelyek napja, amelyen országszerte mintegy 50 nemzeti és történelmi emlékhely várja programokkal a látogatókat.

Az országos rendezvénysorozatot első alkalommal szervezi meg a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI). A nyitó rendezvénynek az egyetlen kiemelt emlékhely, a budapesti Kossuth tér ad otthont, ahol a köszöntők után a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrségi Dandár zenekar lép fel.

Az Országházban építéstörténeti előadás lesz az Országgyűlési Múzeum Kőtárában, tárlatvezetést tartanak a múzeum 1956-os emlékhelyén és a kiállítótér két állandó kiállítását is meg lehet tekinteni.

A Fiumei úti sírkertben az érdeklődőket egész nap óránként induló tematikus séták várják, felkeresve többek között a magyar történelem nagyjainak, feltalálóknak, művészeknek, sportolóknak, neves orvosoknak és múzsáknak a síremlékeit. Az eseményen bemutatják Kossuth Lajos, Batthyány Lajos és Deák Ferenc díszes mauzóleumát is.

Programokkal várják a látogatókat az egri várban, a mohácsi nemzeti emlékhelyen, az ópusztaszeri emlékparkban és Drégely váránál, Veszprémben pedig háromnapos eseménysorozattal készülnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni