Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2010. Szeptember 13. 07:49, hétfő | Bulvár
Forrás: Story Online

Ma hozzák haza Bánffy György testét

Ma hozzák haza Bánffy György testét

Korábbinál pontosabb információk láttak napvilágot Bánffy György halálával kapcsoltban.

Mint ismeretes, szeptember harmadikán, korfui nyaralása közben életét vesztette a kiváló magyar színművész, Bánffy György. A Bors információ szerint előreláthatóan ma szállítják haza a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész testét.
A lapnak a korfui magyar konzul, dr. Kaizinger Tibor elárulta, noha nagyon sok adminisztratív teendő van ilyen esetekben, ám nem volt különösebb fennakadás az ügyintézés során.


"A szükséges okmányok elkészültek, várhatóan hétfőn szállítják haza az elhunytat, amihez meg kell várni egy olyan repülőjáratot, amelynek erre megfelelő kapacitása van" - nyilatkozta konzul a lapnak.

 
 

Dr. Kaizinger Tibor a korábbiaknál pontosabb információkkal is szolgált a halálesettel kapcsolatban. Kiderült, amikor a tragikus eset megtörtént, a színművész felesége már nem tartózkodott az országban. Az asszony ugyanis egy szerencsétlen mozdulatot követően eltörte a lábát, így idő előtt hazautazott, míg férje úgy döntött, Korfun marad egy baráti társasággal. A színművész a nyaralás utolsó napján úgy döntött, egyedül vág neki egy erdős területnek. A séta során azonban rosszul lett, és életét vesztette.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.

2024. Július 23. 08:10, kedd | Bulvár

Emberre támadt egy medve az erdélyi Beszterce-Naszód megyében

Emberre támadt egy medve hétfőn este Beszterce-Naszód megyében, a Sajónagyfalu (Mariselu) községhez tartozó Sajószentiván (Santioana) településen, a férfi a lábán és az ágyékán megsérült