Városlista
2024. szeptember 16, hétfő - Edit

Hírek

2014. December 22. 10:37, hétfő | Belföld

Mabisz: az ittas vezető fizet a biztosítónak

Mabisz: az ittas vezető fizet a biztosítónak

Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kötelező gépjármű felelősségbiztosításra (kgfb) vonatkozó törvény értelmében ugyanis a biztosítók ilyen esetekben regresszálják, vagyis visszakövetelik a károkozótól az általuk kifizetett kár összegét. Ez egy kisebb koccanás esetén is akár több százezer forint lehet - áll a közleményben.
A Mabisz felhívja a figyelmet arra is, hogy annak az autósnak, aki november végéig felmondta a korábbi kgfb szerződését, december utolsó napjáig van még lehetősége az új, választott biztosítónál megkötni a szerződést. Ennek elmulasztása komoly következményekkel jár, egyebek mellett a biztosítatlan időszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami jóval magasabb az átlagos kgfb-díjnál.
Az idei november-decemberi kampány megközelítőleg másfél millió személyautót érintett, ennyinél "fordul" év végével a kötelező biztosítás. A jelenlegi becslések szerint ezzel a lehetőséggel még a tavalyinál is kevesebben, körülbelül 250 ezren élhettek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 16. 05:00, hétfő | Belföld

Orbán Viktor: Nehéz lesz, de meg fogjuk csinálni

Nehéz lesz, de meg fogjuk csinálni - mondta a miniszterelnök a kialakuló árvízhelyzet megoldásával kapcsolatban vasárnap, a Facebook-oldalán közzétett videóban.

2024. Szeptember 16. 05:00, hétfő | Belföld

Pintér Sándor: megfelelő módon szervezzük a védekezést a Dunán és a Lajtán

A Belügyminisztérium megfelelő módon szervezi a védekezést a Dunán és a Lajtán – jelentette ki Pintér Sándor belügyminiszter vasárnap Győrben, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban tartott sajtótájékoztatón.

2024. Szeptember 15. 08:55, vasárnap | Belföld

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség a fővárosban

Hétfőtől harmadfokúra emelkedik az árvízvédelmi készültség szintje Budapesten - közölte a főpolgármesteri hivatal szombaton az MTI-vel.

2024. Szeptember 15. 08:54, vasárnap | Belföld

Meteorológia: fokozatosan veszít erejéből a szél a Dunántúlon

Bár még vasárnap reggel is több dunántúli járásban másodfokú (narancs) riasztás van érvényben viharos szél veszélye miatt, az előrejelzés szerint a szél a nap folyamán fokozatosan veszít erejéből.