Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2011. Március 04. 07:53, péntek | Bulvár
Forrás: NapiászOnline

Mága Zoltán jótékony célra ajánlotta Fonogram díját

Mága Zoltán jótékony célra ajánlotta Fonogram díját

Mága Zoltán megkapta élete első Fonogram díját, az év hazai szórakoztató zenei albuma kategóriában. A hegedűművész rettentően örül a megtiszteltetésnek, de - mint a legtöbb alkalommal - most is jótékony célokra ajánlotta föl nyerem

A népszerű és elismert hegedűművész, Mága Zoltán szerda este átvehette élete első Fonogram díját. A művészt az év hazai szórakoztató zenei albuma kategóriájában díjazták, A királyok hegedűse című albumáért, ám mint azt már megszokhattuk tőle, díját és az azzal együtt járó pénzösszeget ismét jótékony célokra ajánlotta föl. „Nagyon jó és felemelő érzés, hogy elismernek a zenésztársaim. Hála Istennek már sok díjat kaptam, de a Fonogram nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hiszen elismert zenészek ítélték nekem a címet. Zsoldos Bélától (klasszikus zenében és jazzben is jártas, egyik legkiemelkedőbb ütőhangszeres művészünk – a szerk.) vehettem át a szobrot. Nagyon büszke vagyok az albumra, hiszen egy igazán profi lemezt sikerült készítenünk.” – árulta el a NapiászOnline-nak Mága Zoltán, aki arról is beszámolt, hogy szerinte miért ilyen fontos a jótékonyság.

„A király hegedűse című album teljes bevételét karitatív célokra fordítottuk, és a Fonogrammal együtt járó pénzösszeggel sem lesz másképp. Nagyon fontosnak tartom, hogy segítsünk egymáson és összefogjunk, mert csak így van esélyünk arra, hogy egy élhető országot teremtsünk.” – mondja a művész, akinek a koncertjein rendszeresen megjelennek olyan énekesek is, mint Zséda vagy éppen Király Linda. „Már most elkezdtünk készülni az újévi koncertre, lesznek külföldi sztárvendégek is, de egyelőre arról még nem beszélhetek. Március 20-án azonban, a Dohány utcai zsinagógában tartunk egy szintén jótékonysági koncertet, ahová négyezer embert várunk, hiszen olyan művészeket is meghívtunk, mint Tordai Teri, Zséda, Feke Pál vagy éppen Pintér Tibor.”


A sok munka és örömzenélés közben Mága Zoltánnak csak minimális ideje marad a családjára és a pihenésre, és ebben az évben sem tervez nyaralást. Mint mondja, idén még legalább harminc jótékonysági koncertet szeretne adni, amelyek közé nem tudja beszorítani a pihenést. „Tavaly száz jótékonysági koncertet adtunk. Pihenésre alig marad időm, de nagy szerencsém van a feleségemmel, hiszen nagyon toleráns. A gyermekeimmel hétvégén gyakran csinálunk közös programokat, mert nagyon szeretnek kirándulni. Reménykedem abban, hogy augusztus után majd pihenhetek egy keveset, de addig nincs megállás.” – mondja lelkesen a hegedűvirtuóz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.