Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Szeptember 04. 08:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír/etokc.hu

Magabiztos győri rajt Veszprémben: útjára indult az őszi ETO-henger

Magabiztos győri rajt Veszprémben: útjára indult az őszi ETO-henger

Az új szezon Veszprémben kezdődött a Győri Audi ETO KC-nak. Félidőben 12-14-re vezettünk, de nem ment jól a játék.

A második játékrész legelején elhúzott hattal csapatunk és gyakorlatilag a végéig sikerült az előnyt tartani - írja az etokc.hu.

A szezon első tétmeccsére sok győri volt kíváncsi idegenben is, a zöld-fehér drukkerek remek hangulatot varázsoltak a Veszprém otthonába. A meccsen nem lépett pályára a Vérten, Kovacsics, Pálinger trió, akik mind kisebb problámák miatt pihentek a bajnoki nyitányon. Cserébe viszont a csapatban kapott helyet Ana Gros, aki a közelmúltban vállproblémákkal küszködött. Az Audi ETO a Lunde Haraldsen - Radicevic - Löke - Hornyák - Amorim - Schatzl - Görbicz kezdte a találkozót és az első gólt egyből mi is lőttük, Amorim keze sült el. Hamar egyenlítettek a hazaiak Azari révén, aki második góljával már a vezetést szerezte meg a Veszprémnek. Bulath hetesből dobta a hazaiak harmadik gólját, nálunk Görbe hetest rontott. Schatzl harcolt ki hetest, ezt már bedobta Görbe a 6. perc közepén. Bulath újból gólt szerzett amire Radicevic válaszolt(4-3). Schatzl indult meg egy szerzett labdával és máris egál volt a meccs. Földes révén megint a hazaiak szerezték meg a vezetést, majd már kettő volt az előny, mikor Duda kapott kétperces kiállítást. Emberhátrányban Lökét találta meg Görbicz egy remek passzal, a világ egyik legjobbjának tartott beállós köszönte szépen és gólt szerzett. Újból kettő volt a hátrány köszönhetően a hetedik veszprémi gólnak. Lekic állt be a meccsbe, átverekedte magát a veszprémi védelmen, gólt lőtt sőt kiállítottak róla egy embert is. Bulath betalált Lunde Haraldsennek, Lekic gyorsan válaszolt, de a 17. perc elején még mindig eggyel(8-7) a Veszprém vezetett. Kapusunk hatalmas ziccert fogott és a vezető hazaiak kértek kisebb meglepetésre időt. Nekünk jött jobban a szünet, Löke egyenlített, majd nemsokkal később a vezetést is megszerezte csapatunknak. Lunde elkezdett védeni, Löke pedig újabb gólt szerzett. Mayer Szabina is betalált volt csapata ellen, erre Hornyák Ági válaszolt egy szép betörésgóllal. Löke indult, és máris hárommal vezettünk(9-12). Mayer Szabina csapata 10. gólját lőtte, majd Emberovics durvult Lekic-csel szemben, kétperc lett a jussa. Hucker spori küldte ki Hornyákot kétpercre pihenni, aki vitatott egy ítéletet. Löke hetest harcolt ki, Görbicz Anita sajnos ez is kihagyta. Egy gólra felzárkóztak a hazaiak Emberovics révén, erre Löke válaszolt. A félidő utolsó percében Mayer lőtt gólt, majd 10 másodperccel a vége előtt Konkoly Csaba is kikérte idejét. Az utolsó támadásból Lekic lőtt bombagólt. Félidőben 12-14 az Audi ETO-nak!

A második félidőt egy Amorim majd egy Radicevic gól nyitotta, amit Hornyák fejelt meg egy harmadik találattal, máris öttel vezettünk(12-17). Hazai részről Bulath talált be, majd kétszer hetesből is eredményes volt. Amorim törte meg gólcsendünket, erre Bulath válaszolt ezúttal szélről. Radicevic hetest harcolt ki, Lekic bevarrta(16-19). Löke kapott kétperces kiállítást, a hetest Bulath belőtte. Emberhátrányban Amorim lőtt szép gólt, erre Mayer válaszolt. 21. gólunkat újfent Amorim szerezte. Nem adták fel a hazaiak Farkas révén ismét -2-re jöttek fel(19-21). Amorim -ki más- újból betalált, sőt Mayert kiállították. Lekic már azonos létszámnál lőtte 23. gólunkat, Görbe lopott labdát és végigvitte az akciót gólig. Sőt már hattal vezettünk Radicevic gólja után. Jött is a hazai időkérés, de gól ekkor is mi szereztünk, Görbe szélről volt eredményes(19-26).Lunde megint remekül elkapta a fonalat. Hosszú prcek gólcsendjét törte meg Farkas hazai oldalon, mikor 11 perc volt hátra a meccsből. Radicevic szép lerohanásgólt ért el. Hanczvikkel betalált Lunde Haraldsennek(21-27), majd Szabadfi volt eredményes. Löke lehetetlen helyzetből, három emberrel a nyakán is gólt szerzett, Hanczvikkel újból gólt lőtt, mire Andrea Lekic válaszolt. Földes Viktória hetesből dobott gólt, majd csapatunk 30. gólját Duda szerezte. Lekic kétperces pihenőt kapott, mikor hattal vezettünk és 5 perc volt hátra. Szabadfi őt gólra csökkentette a Veszprém hátrányát, majd hetest kaptunk amit Görbicz lőtt be. Felváltva potyogtak a gólok. Selmeczi majd Lekic lőtt gólt(26-32), majd az 59. perc végén megint Lekic jött. Farkas szerencsés volt, majd Görbe lőtt parádés gólt a szélről. A bajnoki nyitányon hétgólos, 27-34-es győzelmet aratott idegenben is a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC csapata.

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.

2024. Április 27. 09:13, szombat | Helyi

Bejárná Miklósa Erikával a pannonhalmi bazilikát?

Olyan tárlatvezetés-sorozatot szerveztek, ahol egy-egy bencés szerzetessel és egy ismert és elismert tekintéllyel lehet bejárni a bazilikát.