Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2016. Október 03. 13:14, hétfő | Bulvár
Forrás: mti

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf

Magánszínházat alapít Nacsa Olivér és Németh Kristóf; az új teátrum decemberben tartja első bemutatóját.

Nacsa Olivér előadóművész, humorista az M1 aktuális televízió hétfői adásában felidézte: alapítótársa, Németh Kristóf színművész május végéig a Játékszínt vezette, ő maga pedig évek óta tevékenykedik a Budavári Palotakoncert producereként, most azonban szerettek volna valamit olyat létrehozni, ami mindkettejük szívügye, miközben értéket képvisel.

Németh Kristóf hozzátette, a Játékszín élén eltöltött négy év alatt megbizonyosodott arról, hogy Magyarországon van már létjogosultsága egy piaci alapon működő színháznak.

A színházi kultúra már nem igényel feltétlenül állami támogatást, ha egy teátrumot fiatalos szemléletű, szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkező szakemberek vezetnek - jegyezte meg, hozzáfűzve: a magyar közönség évente rengeteg színházjegyet vásárol, erre és a társasági adókedvezményekre alapozva gazdaságosan működtethető egy színház.

Németh Kristóf szerint a magyar néző többnyire azért megy színházba, hogy kikapcsolódjon, nevessen, hogy el tudja felejteni az aznapi feszültséget. Az új teátrummal ezért szeretnék hazai szerzők friss műveit bemutatni, de alapvetően az angolszász világból hoznak majd olyan darabokat, amelyeket eddig Magyarországon nem lehetett látni, köztük zenés produkciókat.

Az első bemutató helyszíne a Nagymező utcai "pesti Broadway" lesz, 2016 decemberében - árulta el Németh Kristóf.

Nacsa Olivér hozzátette: idővel állandó játszóhelyet is szeretnének, de még keresik az új teátrum leendő otthonát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:16, kedd | Bulvár

Felmérés: a skótok 40 százaléka örül, hogy az angolok kikaptak a döntőben

A hétfőn ismertetett legfrissebb felmérés szerint a skótok 40 százaléka örül, hogy Anglia labdarúgó-válogatottja vereséget szenvedett a németországi Európa-bajnokság vasárnap esti berlini döntőjében.

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.