Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2016. Március 18. 07:48, péntek | Belföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

Magyar fejlesztésű világító virágok is lesznek az idei Gardenexpón

A magyar fejlesztésű, zöld és kék fénnyel világító virágok is bemutatkoznak március 18. és 20. között a Budapest Sportarénában rendezett jubileumi Gardenexpón és társrendezvényén, az Orchidea ünnepen.

Egy magyar csoportnak sikerült kikísérleteznie egy teljes mértékben növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre ártalmatlan Flavatar elnevezésű kezelést, amelynek alkalmazása után a növények világítani kezdenek a sötétben. A jelenséget a márciusi rendezvényen a csoport egy fedett kertben, 500 különböző virágon és örökzöldön mutatja be - közölték az esemény szervezői.

Az expo kísérőrendezvényeként szervezett Orchidea ünnepen több mint 3000 virágzó orchideát láthat a közönség, de megjelennek majd az olasz és holland nemesítők különlegességei is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba