Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Július 26. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Magyar fénytechnológiával erősítik az Olimpia biztonságát

Magyar fénytechnológiával erősítik az Olimpia biztonságát

Nagy-Britannia kiemelten feladatként kezeli a Londoni Olimpiai és Paralimpiai Játékok biztonságát.

Az Olimpiai Park területén ugyanazokat a Magyarországon fejlesztett és gyártott fényforrásokat használják a megfigyelés javításához és a járókelők biztonságérzetének növeléséhez, mint amelyek biztonságosabbá teszik a közlekedést az Erzsébet hídon és a budai alsó rakparton.

A számos sportlétesítménynek otthont adó Olimpiai Park fő látogatói területeit a GE Lighting Odyssey típusú fényforrásai, valamint a vállalat hazai üzemében előállított CMH StreetWise™ lámpái világítják meg. A Streetwise lámpákat kiváló fényvisszaadási képességük miatt választották, mivel ezek megerősítik a járókelők biztonságérzetét a parkok terültén, és a biztonsági kamerák is a lehető legélesebb képet tudják közvetíteni a megfigyelt helyszínekről.

A 2012-es Londoni Olimpia és Paralimpiai Játékok fenntarthatósági partnereként és támogatójaként a GE, szorosan együttműködve a Londoni Olimpiai Szervezőbizottsággal, számos fénytechnikai projektet valósított meg. A cég több olyan energia hatékony megoldást biztosított, amelyek évekig járulnak majd hozzá az energiafelhasználás csökkentéséhez, illetve amiket a nyári olimpia befejeztével, más londoni projektekhez is felhasználhatnak a szervezők.

Ennek szellemében látta el díszkivilágítással a GE Lighting az olimpiai hoki arénát, valamint London ikonikus jelképének számító Tower-hidat. Az átalakítás keretében, 45 napon át, hatalmas olimpiai karikák és a paralimpiai logóban szereplő Agito-vonalak is felkerülnek London nevezetességére. A hídon található karikákat, a Belfastban, Edinburghban és Cardiffban található kisebb karikákhoz hasonlóan LED díszkivilágítással látták el. A londoni Tower-híd mellett a budapesti Széchenyi Lánchidat és az Erzsébet hidat, valamint a magyar Parlament épületét is a GE fényforrásai ékesítik.

„A 2012-es Londoni Olimpia és Paralimpiai Játékok fenntarthatósági partnereként és támogatójaként örömmel járulunk hozzá az energia hatékony és fenntarthatóságot elősegítő esemény megvalósításához.” - mondta Phil Marshall, a GE Lighting regionális elnök-vezérigazgatója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.