Városlista
2024. március 1, péntek - Albin

Hírek

2024. Február 13. 07:15, kedd | Helyi

Magyar Menyasszony

Magyar Menyasszony

Ezt a címet viseli az a kiállítás, mely része a Házasság heti programoknak. Az esemény február 12. és 18. között zajlik.

A Magyar Menyasszony az elmúlt 500 év házassági történetein vezeti keresztül az érdeklődőt a 16. századtól kezdve napjainkig.

Főszerepben a nők társadalmi szerepe

A tárlatvezetéseken a látogatók megismerhetik, hogy az esküvőt és az azt megelőző udvarlási, párválasztási rituálékat milyen motívumok és jelképek tették még színesebbé. Február 14-én Simonovics Ildikó, a Magyar Menyasszony kiállítás ötletgazdája és kurátora tart tárlatvezetést, továbbá lesz angol nyelvű valamint zenével és szerelmi költészettel egybekötött tárlatvezetés is.

Akár ékszert is készíthetsz

Vagy részt vehetsz bútorfestő workshop-on február 17-én, de e napon lesz népi táncház, esküvői tánckurzus és családi tárlatvezetés is.

Hazánkban 2008 óta rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével.

Itt csemegézhetsz a vármegyei programok között >>>

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 29. 09:13, csütörtök | Helyi

Idén is megóvják a kártevőktől a győri fákat

A Győr-Szol Zrt. az időjárásnak megfelelően február 29-én, csütörtökön, és március 1-jén, pénteken este 10 órától másnap hajnal 6 óráig tervezi a Győrben található utcai és parki fák permetezését.

2024. Február 29. 08:14, csütörtök | Helyi

A Kormány kész a sikeres együttműködés folytatására Győrben

A kormány készen áll a sikeres együttműködés folytatására Győrrel – erről beszélt hétfőn Szijjártó Péter a győri városházán.

2024. Február 29. 07:16, csütörtök | Helyi

Akár 2,5 milliós támogatást is elnyerhetnek az iskolai és óvodai közösségek

Győri intézmények is pályázhatnak a Föld bajnokai elnevezésű pályázatra, amelyet idén újra meghirdetett az E.ON Hungária csoport.

2024. Február 28. 09:14, szerda | Helyi

Az Audinál tárgyalt a külügyminiszter

Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának új elnöke és Alfons Dintner, a vállalat leköszönő igazgatója fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert Győrben, az Audi Hungariánál.