Városlista
2024. augusztus 16, péntek - Ábrahám

Hírek

2011. Október 18. 16:00, kedd | Helyi
Forrás: MRFK Győr

Magyar, szlovák, osztrák rendőrök az üldözési gyakorlatban

Magyar, szlovák, osztrák rendőrök az üldözési gyakorlatban

2011. október 18-án, kedden, 10.00 órai kezdettel került sor magyar, szlovák és osztrák rendőrök részvételével, mindhárom országot érintő határon átnyúló üldözési gyakorlatra.

Az országosan is egyedülálló, három országot összefogó közös gyakorlat kezdő helyszíne Ausztria. Pamaban történt egy fegyveres bankrablás. Az elkövetők két szlovák rendszámú gépkocsival menekültek el a helyszínről. Útjaik kettéváltak, az egyik autó Pozsony irányába, míg a másik Magyarország irányába folytatta a menekülést. Az osztrák rendőrök megkezdték az elkövetők üldözését, majd a szlovák hatósággal együtt Pozsonyban együttes erővel feltartóztatták őket.
A másik jármű Rajkánál lépte át a magyar határt. Még Bezenye előtt. egy régi benzinkútnál aztán a szlovák és magyar rendőrök együttes erővel másik menekülő gépkocsit is megállították.

Az elmúlt három évben 32 esetben történt „éles” határon átnyúló üldözés, melyből 24 alkalommal sikeres elfogást regisztrálhatott a rendőrség. Egyetlen olyan eset fordult elő csupán, ahol mindhárom országot érintette az akció.
Az élethű átüldözési gyakorlat a három országot összekötő kétoldalú egyezmény alapján került végrehajtásra, melyet mindhárom országban a kapcsolattartó pontok koordinálták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.

2024. Augusztus 16. 08:08, péntek | Helyi

Idén is zsebbenyúlós az iskolakezdés – Gazdasági Magazin 9.rész

Már szinte minden papírboltban elkezdődött a nagyroham az iskolakezdés előtt.

2024. Augusztus 16. 07:10, péntek | Helyi

III. fokú riasztás és vízosztás a pályaudvarokon – Győrben is

Harmadfokú hőségriasztást hirdettek ki, ezért augusztus 14-től augusztus 18-ig a MÁV, a VOLÁN és a GYSEV is az utasai számára díjmentesen vizet biztosít.

2024. Augusztus 15. 09:12, csütörtök | Helyi

Apa és fia is bajnok Jiu-Jitsuban

A brit és a magyar bajnoki címet is magáénak tudhatja apa és fia. Dr. Varga István és Varga András Győrből hódította meg Európát, és gyűjtött be számos hazai és nemzetközi elismerést Jiu-Jitsuban.