Városlista
2024. július 29, hétfő - Márta

Hírek

2019. Október 27. 15:12, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Magyar turisták tűntek el Mallorcán

Magyar turisták tűntek el Mallorcán

Magyarország barcelonai főkonzulátusa kapcsolatban van a helyi rendőrséggel és a családdal a Mallorcán eltűnt magyar turisták ügyében

- közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap a Facebook-oldalán.

Menczer Tamás azt írta: az eltűntek keresése nagy erőkkel folyik. Kollégái mindenben a család és a rendőrség rendelkezésére állnak - tette hozzá.

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Az újság információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d'Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták. Noha a helyi hatóságok hivatalosan nem erősítették meg az eltűntek személyazonosságát, a lap szerint egy magyar testvérpárról, egy 18 éves férfiról és egy 30 éves nőről van szó.

A Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert pedig azóta eltűntként tartanak nyilván.

Címkék: eltűnt, Mallorca, turista

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 29. 08:00, hétfő | Külföld

Kamala Harris egy hét alatt 200 millió dolláros kampánytámogatáshoz jutott

Kamala Harris választási kampánya egy hét alatt 200 millió dollárnyi támogatáshoz jutott - közölte az alelnök és nem hivatalos demokrata elnökjelölt kampányigazgató-helyettese vasárnap.

2024. Július 25. 07:31, csütörtök | Külföld

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését Joe Biden

A generációváltás szükségességével magyarázta visszalépését az elnökjelöltségtől Joe Biden amerikai elnök a nemzethez intézett szerdai beszédében.

2024. Július 24. 08:02, szerda | Külföld

Folytatódik az Etna kitörése, lezárták Catania repülőterét

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.

2024. Július 23. 08:14, kedd | Külföld

Josep Borrell: elfogadhatatlan a magyar vád, amely szerint az EU a háborút pártolja

Teljes mértékben elfogadhat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter azon vádja, hogy az Európai Unió a háborút pártolja - jelentette ki az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő Brüsszelben hétfőn.