Városlista
2024. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2018. Október 10. 15:51, szerda | Belföld

Magyar versenyző is indul a berlini fényfesztiválon- Még 4 napig voksolhatunk rá

Magyar versenyző is indul a berlini fényfesztiválon- Még 4 napig voksolhatunk rá

A fényművészek különleges videotechnológiával alakítják át a berlini látványosságokat művészi alkotásokká.

Az október 5. és 14. között megrendezésre kerülő, nemzetközileg is elismert esemény ismét több milliós, a világ minden részéről származó közönséget kápráztat el. A versenyen Magyarországot – egy nemzetközi szavazás eredményeként – a Kiégő Izzók (Glowing Bulbs) elnevezésű csapat képviseli.

Az országokat képviselő művészeket az idén – az Eurovíziós Dalfesztiválhoz hasonlóan – Európa-szerte a helyi előzetes fordulók során választották ki. A most zajló döntőben pedig kiderül, hogy melyik ország versenyzője nyeri a fesztivál fődíját, az E.ON „Let’s Create a Better Tomorrow! díjat.

A közönség a szavazatokat a legjobb művészi fényfestésre a https://festival-of-lights.de/de/voting-special-award-fernsehturm/ oldalon október 14-ig adhatja le. Egy számítógépről/telefonról csak egy szavazat adható le.

Forrás: gyorplusz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 17. 07:43, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni

Stratégiai egyetértés van Magyarország és a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) között abban, hogy az olajellátás nem politikai ügy, és a kőolajellátás kérdését tilos átpolitizálni -

2024. Szeptember 17. 07:42, kedd | Belföld

Meteorológia: egyelőre nem várható újabb csapadék

Sem Magyarországon, sem a Duna vízgyűjtőin nem várható érdemi csapadék területi átlagban a következő öt-hét napban - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:39, kedd | Belföld

Elérte a Szigetközt az árhullám

Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság az MTI-vel hétfőn.

2024. Szeptember 17. 07:38, kedd | Belföld

Árvíz - Óráról órára változik a helyzet

Óráról órára változik a helyzet, folyamatosan frissülnek az árvízi előrejelzések - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.