Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2019. Május 30. 21:07, csütörtök | Helyi

Magyarok Párizsban – Válogatás a Rechnitzer Gyűjteményből

Magyarok Párizsban – Válogatás a Rechnitzer Gyűjteményből

Kiállítás nyílt Joseph Kadar emlékére a Rechnitzer Gyűjteményből csütörtökön, az Esterházy-palotában, a Stílusos ART Piknik “Tárlatvezetés Prosecco-val” című rendezvényén.

A tárlat, válogatás Prof. Dr. Rechnitzer János DSc műgyűjtő, közgazdász, regionális kutató, Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, Győr Megyei Jogú Város Díszpolgára, az Akadémiai-díj kitüntetettje, a Széchenyi István Egyetem egyetemi tanára, a Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskola vezetője, az MTA Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont (MTA KRTK) tudományos tanácsadója - gyűjteményéből.

Művészek:

Bálint Endre, Barta Lajos, Beck András, Beöthy-Steiner Anna, Bíró Antal, Braun-Lengyel Vera, Frank Magda, Etienne Hajdú, Hantai Simon, Kantai Simon, Lucien Herve, Hetey Katalin, Kassák Lajos, Kádár József, Kallós Pál, Kilár István, Kolozsváry Zsigmond, Konok Tamás, Kun Imre, Major Kamill, Mark Anna, Molnár Vera, Nemes Judit, Pán Márta, Prinner Anton, Rozsda Endre, Shöffer Miklós, Stein Anna, Székely Péter, Szenes Árpád, Szittya Emil, Victor Vasarely

A kiállítás megtekinthető 2019. július 21-ig, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

Részvétel: ART Piknik napijegy, vagy bérlet felmutatásával ingyenes! Jegyek megvásárolhatók a helyszínen is!

A program előtt pedig egy másik megnyitó is zajlott az Esterházy-palota földszintjén. A Tárlatvezetés proseccoval című programon Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatónője és Németi Sándor vezette körbe a vendégeket.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.