Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Szeptember 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: MTI - fotó: illusztráció

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye

Magyarországon rendkívül gyorsan növekszik az ipar teljesítménye, júliusban minden régióban bővült a termelés

- mondta Glattfelder Béla, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn este.
Kifejtette: továbbra is a gépjárműgyártás, ezen belül is a közúti járművek gyártása, illetve a háztartási elektronikai cikkek termelése mutat nagyon jó eredményt.

Az államtitkár rámutatott arra, hogy az ipar növekedésének jelentős munkahelyteremtő hatás is van, az 5-nél több munkavállalót foglalkoztató cégeknél júliusban 2,8 százalékkal bővült a foglalkoztatottak száma, bár sok helyen hiányzik a szakképzett, motivált munkaerő.

Glattfelder Béla hangsúlyozta, hogy a magyar ipari termékek iránt belföldön is egyre nagyobb az igény, a magyar ipar belföldi értékesítése is növekedni tudott, ez mutatja a hazai vásárlóerő erősödését is.

Az államtitkár szerint az ipari rendelésállomány júliusi 11 százalékos emelkedése az előző év azonos időszakához képest - a német és az észak-amerikai konjunktúrát is figyelembe véve - előre vetíti az ipari termelés második fél évi növekedését is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.