Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Szeptember 09. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Magyarországot fenyegetik a tálibok

Magyarországot fenyegetik a tálibok

Fenyegető üzenetet küldött a tálib mozgalom a magyar kormánynak a magyar katonanő halálát követően - közölte szerdán egy pakisztáni lap. A Frontier Post című angol nyelvű újság szerint a tálibok szóvivője kedden kijelentette: továb

 

Az Afghan Islamic Press (AIP) nevű hírügynökség keddi jelentése szerint a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid azt közölte: a halott katonanő magyar társai az afgánok ellen háborúznak, és ők is, akárcsak a szövetségeseik hasonló sorsra fognak jutni. " A magyar kormánynak és a magyar állampolgároknak ez a háború, amelyre elkötelezték magukat, semmiféle előnyt nem biztosít. Ez a háború Amerika hasznára van"- mondta a szóvivő.



A Magyar Honvédség Baglán tartományban szolgáló újjáépítési csoportjának egyik konvoja ellen augusztus 23-án követtek el merényletet. A konvoj huszonkilenc magyar katonát szállított Mazari Sarifba, ahonnan hazautaztak volna. A támadók egy útszéli robbantás után három irányból is megtámadták őket a magyar katonák állomáshelyétől, Puli Kumritól húsz kilométerre északnyugatra.



A konvoj negyedik autóját egy gránát találta telibe. A járműben öten ültek elöl a sofőr és a parancsnok, hátul a többiek. Egyedül a gépjármű vezetője nem szenvedett sérülést. Egy 32 éves magyar katona, Pappné Ábrahám Judit a helyszínen meghalt, Kolozsvári György zászlós életveszélyesen, két másik katona súlyosan megsérült. Kololzsvári Györgyöt még haza tudták hozni Budapestre, a Honvéd kórházba, ahol kedden reggel meghalt.



Független Hírügynökség

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:28, péntek | Belföld

Két üstököst fedezett fel egy magyar csillagász júliusban

Júliusban két új üstököst is felfedezett Sárneczky Krisztián kutatásvezető csillagász, a HUN-REN Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Piszkéstetői Obszervatóriumában.

2024. Július 26. 09:27, péntek | Belföld

Befejeződött a nyári aratás

Budapest, 2024. július 25., csütörtök (MTI) - Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt.

2024. Július 26. 07:45, péntek | Belföld

Német dízelmozdonyokat bérel a MÁV-Volán-csoport

A MÁV-Volán-csoport egy svéd lízingcégtől bérel dízelmozdonyokat, az első német Henschel dízelmozdony még júliusban megérkezik, és az év végéig további 14 vontatójármű állhat forgalomba

2024. Július 25. 07:44, csütörtök | Belföld

KSH: a bruttó átlagkereset 652 ezer forint volt 2024. májusban

Idén májusban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 652 000 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 448 700 forint volt.