Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Május 22. 16:01, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Magyarországról korlátozások nélkül lehet beutazni Romániába

Magyarországról korlátozások nélkül lehet beutazni Romániába

A Magyarországról érkezők korlátozások nélkül beutazhatnak Romániába, miután a román hatóságok pénteken Magyarországot az ezt lehetővé tevő zöld jelzésű országok közé sorolták.

Eddig Magyarország a sárga jelzésű országok listáján volt. A zöld besorolású országokból érkezők korlátozások nélkül beléphetnek Romániába.

A bukaresti hatóságok a múlt héttől azokat az országokat sorolják az úgynevezett zöld zónába, ahol az utóbbi két hétben az újonnan diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek aránya lakosságarányosan másfél ezrelék vagy alacsonyabb. A sárga zónába a másfél és három ezrelék közötti fertőzési rátájú országok tartoznak, a három ezrelék feletti lakosságarányos fertőzési rátájú országokat pedig a vörös zónába sorolják.

Az országok besorolásának frissítéséről szóló határozatokat azok elfogadásától számított 24 óra múlva alkalmazzák.

Pénteken Romániában 484 új koronavírusos fertőzöttet jegyeztek fel a hatóságok, és 49 fertőzött beteg vesztette életét a járvány miatt.

A WizzAir diszkont légitársaság szintén pénteken jelentette be, hogy június 6-áig több romániai repülőtérről kilenc ország célállomásai felé 27 járatot indít újra fokozatosan, a jegyek péntektől foglalhatók. A légitársaság Németország, Olaszország, Spanyolország, Svájc, az Egyesült Királyság, Portugália, Hollandia, Franciaország és Málta irányába indítja újra járatait.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.