Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2013. November 22. 08:08, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Magyarországról közölt összeállítást egy török magazin

Magyarországról közölt összeállítást egy török magazin

Magyarországot mutatja be novemberben a török Diploatlas magazin, amely minden alkalommal egy-egy országot ismertet meg olvasóival.

Mint írták, a Diploatlas című török nyelvű magazin novemberi kiadása beszámol Magyarország történelméről, a közös magyar-török vonatkozásokról, az állami berendezkedésről, bemutatja Áder János köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök politikai életrajzát, továbbá részletes interjút közöl Hóvári János ankarai nagykövettel a kétoldalú kapcsolatokról.

A magyar városok közül a lap bemutatja Budapestet, Debrecent, Szegedet, Pécset és Győrt. Részletesen foglalkozik azzal, hogy a török befektetők hogyan jelenhetnek meg a magyar piacon, áttekintést ad a magyar zenetörténetről, a feltalálókról és a Nobel-díjasokról, a magyarországi látnivalókról, a herendi porcelánmanufaktúráról, a magyar konyháról és az oktatási rendszerről.

A tárca szerint a magazin Magyarországról szóló száma jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy a törökök körében az országról kialakult kedvező kép tovább javuljon, és a török olvasóközönség pontos és hasznos információt kapjon Magyarországról az anyanyelvén.

A közleményben idézték Hóvári Jánost is, aki úgy fogalmazott, hogy "a Diploatlas olyan minőségi sajtótermék, amely képes az érdeklődő török olvasók érdemi megszólítására. Az együttműködésünk célja az volt, hogy Magyarországról minél több érdekes, figyelemfelkeltő dolgot tudjunk közölni. Az egyetlen problémának csak az bizonyult, hogy a rendelkezésre álló terjedelmet akár kétszer-háromszor is ki tudtuk volna tölteni" - emelte ki a diplomata.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.

2022. December 01. 12:00, csütörtök | Belföld

Ízirájder öcsém! Avagy az M1-esen robogózott egy jóember

Aztán fel is ült, hogy a leállósávban veszélyeztesse az életét.

2022. December 01. 09:09, csütörtök | Belföld

Véget érhet a benzinárstop? Tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Ha hétfőn sem indul újra a dunai finomító, szinte borítékolható, hogy a benzinárstop (legalábbis jelenlegi formájában) nem éli meg a karácsonyt - írja a Világgazdaság.