Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2018. Január 17. 06:15, szerda | Külföld

Magyart sodortak el az ír tenger hullámai

Magyart sodortak el az ír tenger hullámai

Szerencsétlen baleset ért egy 30 éves budapesti férfit Írországban a tengerparton. Fotózkodás közben elsodorta egy hullám, majd a kórházban meghalt. - írta a Blikk.

A lap szerint a férfi nemrég költözött a párjával Galwaybe. Szombaton a 140 kilométerre fekvő Kilkee városkához utaztak, ahol a sziklás tengerparton sétáltak.

A férfi lemászott a Creeragh csúcs aljához, hogy a tenger szintjétől fényképezze azt. De hirtelen egy hatalmas hullám csapott fel mellette, ami besodorta őt az óceánba. A barátnője azonnal hívta a mentőket.


„A shannoni egységünket délután 15:30-kor riasztották. A rendőrséggel és önkéntesekkel együtt kezdtük meg a bajba jutott férfi felkutatását. A mentőhelikopter legénysége hamar észrevette a tengerben sodródó férfit, a fedélzetre emeltük, majd a limericki Egyetemi Kórházba szállítottuk” – mondta a Blikknek az ír parti őrség szóvivője.

De hiába érkezett gyorsan a segítség, a férfi nem sokkal a kórházba szállítása után meghalt. Az ír rendőrség még vizsgálja a balesetet. Az írországi magyar konzulátusa lapnak megerősítette a haláleset tényét.

Forrás: index.hu

Fotó: Rescue 115 / Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 07:54, szerda | Külföld

Az EU tűzoltó helikopterekkel és repülőgépekkel segíti az észak-macedóniai és bulgáriai erdőtüzek oltását

Észak-Macedónia és Bulgária kérésére az Európai Unió tagországi felajánlások által tűzoltó repülőgépekkel és helikopterekkel segíti az erdőtüzek elleni küzdelmet - közölte az Európai Bizottság kedden.

2024. Július 16. 07:48, kedd | Külföld

Megkezdik a medvék kilövését Erdélyben

Rendkívüli ülésen döntött a román képviselőház a medveállomány ritkítását célzó vadászati kvótákról.

2024. Július 14. 08:13, vasárnap | Külföld

Donald Trump jól van, kiengedték a kórházból

Donald Trump elhagyhatta a kórházat, miután szombaton este egy választási gyűlésen fegyveres támadás érte, és a fülén lőtt sérülést szenvedett.

2024. Július 14. 08:10, vasárnap | Külföld

Breaking: Rálőttek Donald Trumpra - Videó

Támadás szakította félbe Donald Trump Pennsylvania állambeli választási gyűlését szombaton - közölte a republikánus elnökjelölt védelmét ellátó titkosszolgálat.