Városlista
2024. július 19, péntek - Emília

Hírek

2011. Április 07. 14:45, csütörtök | Sport
Forrás: NSO

Majdnem teljes a rájátszás mezőnye

Majdnem teljes a rájátszás mezőnye

Még csak a harmadik idényét tölti Oklahoma Cityben a 2008-ban Seattle városát elhagyó klub, és máris megünnepelhette első csoportgyőzelmét az alapszakaszban. A Kevin Durant-vezette gárda a Los Angeles Clippers legyőzésével tette biztossá

A San Antonio Spurs 124–92-re legyőzte a Sacramentót, miközben a Los Angeles Lakers kikapott a Golden State Warriorstől – ezzel biztossá vált a texasi gárda Nyugati főcsoportgyőzelme. Az elmúlt hetekben a vereségeket halmozó Spursre gyorsan kapaszkodott a Lakers, amely mostanában kezdett el botladozni, így nem tartott sokáig a reménye arra, hogy a teljes rájátszásban az övé legyen a hazai pálya előnye.

„Tudtuk, hogy nem tart örökké a vereségsorozatunk, mert bár hat találkozót elbuktunk zsinórban, ezek többségén jól játszottunk, és nyerhettünk is volna. Most pedig jobb a sorsolásunk, mint a Lakersé, ami ki is fizetődött" – mondta Manú Ginóbili, a San Antonio argentin játékosa.

A február eleji All Star-gála után 18 meccséből 17-et megnyerő Lakers most kezdett el botladozni, a Utah Után a Golden State-től is kikapott, igaz, legjobbjai többet pihentek a szokásosnál (Kobe Bryant így is 25 pontig jutott, Pau Gasol pedig 18-ig). „Az utolsó négy meccsen már nem pihennek ennyit, a rájátszásra fel kell pörögnünk" – ígérte Phil Jackson vezetőedző.

A másik Los Angeles-i klub, a Clippers is kikapott, méghozzá a 29 pontos Kevin Durant által vezérelt, az Északnyugati csoport első helyét bebiztosító Oklahoma City Thunder ellenében. Nagy ünneplés azonban nem volt az egykor Seattle SuperSonics néven ismert gárdánál, amely ennél többet akar.

„Fontosabb céljaink vannak, és már észre sem vesszük, ha elérünk egy-egy kisebb mérföldkövet. Többet akarunk annál, mint hogy divíziógyőztesek legyünk" – fitymálta le az eddigi részsikereket a Thundert 17 lepattanóval segítő Kendrick Perkins.

Sokkal nagyobb kő eshetett le az Indiana és a New Orleans szurkolóinak szívéről, a Pacers ugyanis megszerezte az utolsó keleti playoff-helyet, a Hornets pedig az utolsó előttit nyugaton.

„Vannak még gondok a csapattal, nem álltunk még teljesen össze, de ez is szép siker, minden elismerésem Franké" – dicsérte Frank Vogel vezetőedzőt Danny Granger, aki 25 ponttal segítette az Indianát 136–112-es Washington elleni sikeréhez.

New Orleansban Chris Paul volt a hős, 29 pontja és 10 gólpassza mellé egyetlen assziszt hiányzott, hogy tripladuplával ünnepelje meg a csapat sikerét a Houston elleni 101–93-as meccsen.

„Nagyon boldog vagyok, örülök, hogy egészségesen játszhatok, és hogy ez a szezon nem ér véget az alapszakasszal" – mondta az előző idényben sérülés miatt 37 meccset kihagyó Paul.

A Houston a vereségével messze került a rájátszástól, a Nyugati konferencia 8. helyén álló Memphisnek már csak egy diadal kell az öröméhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:14, péntek | Sport

Meteorológiai szolgálat: az időmérőn lehet egy kis eső, a futamon száraz idő várható

Nem kizárt, hogy a Forma-1-es Magyar Nagydíj szombati időmérőjén lesz egy kevés eső, de a vasárnapi futam idejére száraz, meleg idő várható a Hungaroringen - közölte a HungaroMet Zrt. csütörtökön az MTI megkeresésére.

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

El-selejtező - Idegenbeli győzelme ellenére búcsúzott a Paks

A MPaksi FC 2-0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de 4-2-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól és a Konferencia-ligában folytatja szerepl

2024. Július 19. 08:09, péntek | Sport

Kékszalag - Az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty nyerte az 56. tókerülő versenyt

A címvédő Józsa Márton kormányozta MLS Raiffeisen Fifty-Fifty ért elsőként célba az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon csütörtökön Balatonfüreden.

2024. Július 18. 07:47, csütörtök | Sport

Magyar Nagydíj - Herendi sisakban versenyez Norris a Hungaroringen

Lando Norris teljesen egyedi, Herendi sisakban versenyez majd a hétvégén sorra kerülő 39. Forma-1-es Magyar Nagydíjon.