Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Április 20. 14:01, péntek | Belföld
Forrás: mno / HírTV

Május másodikán választják a köztársasági elnököt

Május másodikán választják a köztársasági elnököt

Május másodikán délelőtt tíz órakor kezdődik a köztársaságielnök-választás a parlamentben, döntöttek a házbizottság pénteki ülésén.

Lázár János tájékoztatása szerint a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői Áder János európai parlamenti politikus jelölését támogatják.

A házbizottság pénteki döntése értelmében május másodikán délelőtt tízkor fog a parlament köztársasági elnököt választani – jelentette a Hír TV tudósítója. Lázár János az ülésről távozva azt mondta: a Fidesz–KDNP-frakciószövetség képviselői közül már mindenki aláírta az Áder János jelöléséhez szükséges ívet. Tehát a Fidesz–KDNP-nek hivatalosan is ő a jelöltje. Egyedül Kövér László nem írta alá az ívet, mivel ő jelenleg a köztársasági elnöki teendőket látja el. Mint ismert, Schmitt Pál április 2-án lemondott a köztársasági elnöki posztról.

A köztársasági elnök jelölésével kapcsolatban kiderült, hogy jövő hét hétfő délelőtt tíz órakor Lezsák Sándor – aki a házelnöki teendőket látja el – fogja bejelenteni, hogy elindul az ajánlószelvények gyűjtése azzal összefüggésben, hogy hány köztársasági elnököt jelölnek, hány személyről fog dönteni május másodikán az Országgyűlés. Mint ismert, a Jobbiknak Morvai Krisztina lenne a jelöltje, de csekély az esély arra, hogy a jelöléshez szükséges 78 képviselői aláírás összejöjjön, mivel az MSZP és az LMP már jelezte, hogy nem támogatják a Jobbik jelöltjét.

Lezsák Sándor bejelentése után péntek reggel nyolc óráig lehet az ajánlószelvényeket gyűjteni. A köztársaságielnök-választásra egyébként meghívják a volt államfőket, miniszterelnököket, illetve házelnököket, tehát Gyurcsány Ferencet is. Azt, hogy ezen részt vesz-e az egykori kormányfő, egyelőre nem lehet tudni.

HírTV / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére