Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2010. Május 18. 18:30, kedd | Helyi
Forrás: Egy csepp figyelem Alapítvány

Május 21-én Győrben folytatódik az országos Egy CSEpp Teszt ingyenes szűrésekkel

Május 21-én Győrben folytatódik az országos Egy CSEpp Teszt ingyenes szűrésekkel

Melyik a legegészségesebb nagyváros? Ezt a kérdést tette fel idén az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány. A szervezet ezért indítja el az Egy CSEpp Teszt-t (ECS

Az érdeklődők kitölthetnek egészségteszteket, és lehetséges betegségekkel kapcsolatos rizikó-elemzést is kaphatnak a szakemberektől. Mindehhez az Elektronika Kft biztosítja a vércukormérést, az Omron a vérnyomás- és testösszetétel mérést, valamint a lépésszámlálókat, az Accutrend a koleszterinmérést, a LaRoche Posay a melanóma szűrést, az AVON a bőr- és hajvizsgálatot, a MOL pedig lehetővé teszi, hogy az Alapítvány eljusson minden megyeszékhelyre. Az ECSET megvalósulásához továbbá a Magyar Telekom, a Patika Magazin. az AG Strong, és az RTL Klub is hozzájárult.

Alapítványnak az is a célja, hogy a szűrés után a megfelelő szakorvoshoz illetve háziorvoshoz eljussanak azok, akiknek az értékei eltérnek a kívánatostól.

Azok, akik ellátogatnak az Egy CSEpp Teszt eseményeire, nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a Legegészségesebb város" cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten a SYMA Csarnokban.

Győrben május 21-én, pénteken 11:00-16:00 óra között a Megyeháza előtti téren várják az Alapítvány munkatársai az érdeklődőket.

Az Egy CSEpp Teszt helyszíneiről és időpontjairól a www.egycseppfigyelem.hu-n az Ingyenes mérések" menüpont alatt tájékozódhat, valamint olvassa el legfrissebb egészségügyi híreinket is!

Szánjon egy csepp figyelmet egészségére!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 09:13, kedd | Helyi

Újabb fokozott ellenőrzés az utakon

Hétfőtől összehangolt közlekedésrendészeti akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.