Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2012. Április 14. 18:30, szombat | Helyi
Forrás: HírTv

Májustól a bérből is letiltható lesz a távhődíj-elmaradás Győrben

Májustól a bérből is letiltható lesz a távhődíj-elmaradás Győrben

Állami végrehajtással próbálja egymilliárd forintos kintlévőségét csökkenteni a győri városüzemeltetési vállalat.

A szigorításra azért van szükség, mert a külső behajtó cégek megbízása csak részben vezetett eredményre: volt olyan vállalkozás, aki 10 milliónyi tartozásból csak 200 ezer forintot tudott érvényesíteni - számol be a Hír TV.

A helyi vízmű-társaság egyelőre nem alkalmaz végrehajtókat. A Pannon-Víz Zrt.-nél sikerként értékelik, hogy amióta a talajterhelési díj februárban a tízszeresére emelkedett, már ezer ingatlantulajdonos döntött úgy, hogy a kiemelkedően magas tarifa helyett inkább ráköt a kiépített szennyvízcsatornára.

Be nem fizetett szemétszállítási, parkolási, és fűtésdíjak. Ezekből áll össze a Győr-Szol Zrt. egymilliárdos kintlévősége. A tételekből a távhődíj-tartozások a legkiugróbbak: elérik a 600 millió forintot. A társaság egy éve úgy döntött, külső behajtókat bíz meg a tartozások csökkentésére.

Ozsvárt Tamás kommunikációs referens, Győr-Szol Zrt., Győr: "Volt olyan cég, amely 40-45 %-os eredményességgel dolgozott, ugyanakkor van ellenpélda is, ahol a távhő-üzletágban még 10 %-os behajtási eredményt sem sikerült elérni. Ezek az eredmények tulajdonképpen azok, amiket vártunk, mi is tisztában voltunk azzal, hogy százszázalékos eredményre nem számíthatunk."

A tapasztalat azt mutatja, a behajtó cégeknek aligha van több jogi eszköz a kezében a követelések érvényesítésére, mint bármely állampolgárnak.

"Csodák nincsenek. Tehát, egy gazdálkodó szervezetben működő apparátus egy kintlévőség kezelő cég nagyjából hasonló módszereket tud felhozni" - mondja a Győr-Szol Zrt. hátralékkezelési és behajtási osztályvezetője. Ezért döntöttek úgy a városüzemeltetési társaságnál, hogy májustól állami végrehajtókra bízzák a tartozások behajtását.

Pálfay Szilárd hátralékkezelési és behajtási osztályvezető, Győr-Szol Zrt., Győr: "Munkabérből való letiltás, egyéb járandóságokból való letiltás, ingatlanok, ingóságok lefoglalása, ezek mind olyan hatáskörök, amelyek nyomatékosíthatják a végrehajtást kérőnek az igényeit. Ezért gondoljuk tehát, hogy idén májustól mindenféle üzletágunkban, tehát parkolási pótdíjtól, a távhődíjaktól kezdve egészen a szociális bérlakások elmaradt ingatlanbérleti díjaiig bezárólag, vagy a szemétdíjig, az állami kényszer érvényesítéséhez fordulunk."

Címkék: Győrben, távhődíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.