Városlista
2024. július 31, szerda - Oszkár

Hírek

2017. Május 02. 09:42, kedd | Életmód

Májustól még könnyebb eljutni Londonba Budapestről

Májustól még könnyebb eljutni Londonba Budapestről

A Flybe légitársaság érkezésével már minden irányból megközelíthetővé vált London. Ráadásul az áraik sem a fellegekben járnak!

Új járat egy új reptérre: Májustól még könnyebbé válik eljutni Londonba a Budapest Airportról, hiszen megérkezett a Flybe légitársaság, mely heti háromszor közlekedik, a délutáni órákban, kedden, csütörtökön és szombaton Southend repülőtérre. A menetrend pedig remek lehetőséget kínál citybreak (hosszú hétvégi) típusú utazásokhoz.

Kisebb gépek, kisebb reptér, nagyobb előnyök: A Flybe Embraer 195-ös gépekkel repül, melyek a szokásos Boeing és Airbus gépeknél valamivel kisebbek Ráadásul a járatok a Southend reptérre érkeznek, mely a London környéki kényelmesebb repterek közé tartozik, így az utazást követő reptéri tartózkodási idő is rövidebb, így hamarabb indulhatunk a főváros felé. Mivel a légikikötő a Temze torkolatánál fekszik, így a leszállás előtti látványért is megéri ide érkezni.

Titkos tipp – a Stratford Station: A Southendről nagyon könnyű bejutni Londonba, hiszen a repülőtér saját vasútállomással rendelkezik. A menetidő 45 perc a belvárosban található Liverpool street állomásig, de titkos tippként meg kell említeni a Stratfordot is, amely a vonal utolsó előtti állomása. Ide alig háromnegyed óra alatt elérhetünk, és az állomás közel fekszik a West Ham és a Whitechapel negyedekhez is. Mindkét körzetben olcsóbbak a szállások, mint a belvárosban és a látványosságok csak néhány percre vannak metróval. Persze mindez igaz a Liverpool streeti vasútállomás esetében is, de onnan a legfontosabb látványosságok már gyalogos távolságban vannak. Cserében viszont a szállások valamelyest drágábbak.

Bármi elérhető a Stratfordról: A Tower és a nulladik hosszúsági körről is ismert Greenwich könnyedén megközelíthető innen a földalattival. Ha a hosszú hétvégénken nem vetnénk meg egy igazi angol pub meglátogatásának gondolatát, akkor átszállás nélkül juthatunk el a Soho negyedbe. A Whitechapel negyedbe pedig egyébként is érdemes ellátogatni, és befizetni egy éjszakai Hasfelmetsző Jack túrára...

Csak a gépek szállnak el, nem az árak: A Flybe árai kedvezőek, hiszen egy irányba már 15 ezer forintért is találni jegyet. Szintén fontos megemlíteni, hogy a Southend reptér közel fekszik London keleti részéhez, ahol a legtöbb magyar él, így a rokonlátogatás is könnyebbé válik az új járatok segítségével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

2024. Július 30. 08:02, kedd | Életmód

A szúnyogok ellen bevetett kémiai kezelések visszafogott használatát javasolják a Pécsi Tudományegyetem szakemberei

A csípőszúnyogok állományának gyérítésére bevetett, Magyarországon is széles körben alkalmazott pyrethroid-alapú kémiai kezelések visszafogott használatára hívják fel a figyelmet a PTE VNL szakemberei.