Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Április 27. 07:09, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Májustól tumultus a bankfiókokban?

Májustól tumultus a bankfiókokban?

A forint látványosat erősödött, és a 287-es euró már egész barátinak mondható. Más a helyzet viszont a svájci frank árfolyamában.

Bár a 239-240-es sáv jobb, mint az 1 héttel ezelőtti 249, de a devizahitelesek többsége ennél jóval erősebb forintárfolyam mellett vette fel jelzálogkölcsönét.

Erős a dilemma, hogy aki fizetőképes még ilyen szinteken is, az belemenjen-e az árfolyamrögzítésbe évekre, vagy pedig küzdjön. Pleschinger Gyula gazdasági államtitkár a Magyar Nemzetnek úgy nyilatkozott, hogy hosszú távon jól járnak azok az adósok, akik néhány évre rögzítik devizahitelük árfolyamát. A kormány várakozásai szerint a 420-450 ezer, erre jogosult adós, jelentős része várhatóan élni fog a lehetőséggel.

A közszféra dolgozói egyes sajtóinformációk szerint egyelőre nem tülekednek a bankfiókokban, bár ők már április eleje óta kérhetik a rögzített árfolyamú fizetési kondíciót. Májustól viszont szinte biztosan tumultus lesz a fiókokban. A pénzintézetek ugyanis a tervezett júniusi határidőnél előbb fogadják a devizaalapú lakáshitellel rendelkező ügyfeleket, függetlenül attól, hogy az adós a közszférában dolgozik-e, vagy sem.

OrientPress Hírügynökség, Magyar Nemzet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk