Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 10. 08:30, kedd | Belföld

Makovecz - építmény kapta idén az Év regionális fürdője díjat

Makovecz - építmény kapta idén az Év regionális fürdője díjat

Immár 5. alkalommal szervezik meg a három kategóriában meghirdetett az Év fürdője közönségszavazást. A felmérés fő célja a figyelem ráirányítása Magyarország fürdőire – mondta Sánta Tibor főszervező.

Magyarországon csaknem 200 fürdő található, melyek eltérő adottságúak, vannak többmedencés országosan, nemzetközileg elismert fürdőhelyek, de számos olyannal is találkozunk, mely az adott régióban örvendenek nagy népszerűségnek. Ezért is három kategóriában – az Év fürdője, az Év regionális fürdője és a Helyiek kedvenc fürdője – hirdetik meg a közönségszavazást – mondta Sánta Tibor főszervező a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Az eredmények összesítésekor arra figyeltek fel a szervezők, hogy azok a strandok végeznek előkelő helyen a közönségszavazáson, amelyek a családokat tekintik célközönségüknek.

Az idén az Év fürdője díjat nagy visszatérőként a Harkányi Gyógyfürdő kapta. A komplexum a 1980-as években Magyarország egyik legjelentősebb fürdőhelye volt. Mégis sokáig kimaradt a fürdőfelújítási lázból, és csupán pár éve kezdték rendbe tenni a fürdő külső és belső környezetét. 2016-ban létesítették a fürdő csúszdaparkját, idén egy teljes wellnessrészleget is átadtak, illetve mára a gyerekeknek külön kialakítottak egy játszórészt.

Azt is fontos tudni, hogy a fürdő gyógyvize széles skálán alkalmazható, hiszen a bőrbetegségeken át a mozgásszervi panaszok gyógyítására is kiváló – mondta a szavazás főszervezője.

Az Év regionális fürdője díjat idén egy építészeti különlegesség, a Makovecz Imre által tervezett, makói Hagymatikum kapta. A helyiek kedvenc fürdője idén a miskolctapolcai strandfürdő lett. Sánta Tibor felhívta a figyelmet, hogy az idei nyertes strand nem keverendő össze a miskolctapolcai barlangfürdővel.

Forrás: hirado.hu

Fotó: MTI/Sóki Tamás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.