Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2020. Február 03. 14:06, hétfő | Belföld

Makovecz-stílusban épül uszoda Pannonhalmán

Makovecz-stílusban épül uszoda Pannonhalmán

A magyar tulajdonú Opus Global cégcsoporthoz tartozó Euro Generál Zrt. vállalhatja el a pannonhalmi tanuszoda kialakítását.

Az épület az ország többi tanuszodájához hasonlóan a Makovecz Imre nevével fémjelzett magyar organikus stílusú tervek alapján készül el. Az intézmény összesen egy mintegy nettó 850 millió forintos szerződés alapján épül meg a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. beruházásában, mely akkor lép hatályba, ha a kormány dönt a fejlesztés elindításáról.

A közbeszerzési adatok szerint a fedett tanuszodában két medencét építenek majd ki, melyek közül a nagyobbik vízfelülete 375 négyzetméter, a kisebbiké pedig 60 négyzetméter lesz. A teljes épületet 1300 négyzetméter hasznos alapterülettel fogják kialakítani.

Egészen biztos, hogy Pannonhalmán meg fog nőni a turizmus, a korábbi látványosságokhoz fűződő látogatottságon kívül is.

Forrás: pannonhalma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.