Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 20. 08:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Makray Katalin szerint a fiatalon megsérült győri tornász példaképpé vált

Makray Katalin szerint a fiatalon megsérült győri tornász példaképpé vált

Zsolt olyan példakép aki bebizonyította, hogy egy komoly tragédia után is lehet teljes életet élni - ezt Makray Katalin (képen), Schmitt Pál köztársasági elnök felesége mondta szerdai győri látogatása során. Az egykori kiváló sportoló

Több százan várták a köztársasági elnök feleségét a Móra Iskolában. Makray Katalin maga kezdeményezte, hogy találkozhasson Virág Zsolt korábbi kiváló tornásszal, aki sportolás közben szenvedett olyan súlyos sérülést, hogy azóta kerekesszékbe kényszerült. A volt mórás fiatal kötetlen beszélgetés keretében mesélt arról, hogyan próbál teljes életet élni tragikus balesete óta.

A köztársasági elnök felesége, aki saját maga kezdeményezte, hogy személyesen találkozhasson Zsolttal azt mondta, nagy szükség van az olyan példaképekre mint a volt tornász.

A beszélgetés során Makray Katalin megígérte, mindent elkövet annak érdekében, hogy Zsolt valamiféle anyagi segítséget kaphasson. Azt azonban hozzátette: ő, mint a köztársasági elnök felesége nincs döntési helyzetben, csak továbbítani tudja a felmerült támogatási ötleteket az olimpiai bizottság felé.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.