Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2011. Szeptember 12. 07:41, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Már a kenyér is túl sós?

Már a kenyér is túl sós?

Egy friss brit felmérés szerint az országban sütött kenyerek harmadában jóval több a só, mint az megengedhető lenne. Nagy meglepetésre a só szintje a legalacsonyabb a szupermarketek saját márkás termékeiben volt.

A felmérést a Campaign for Action on Salt and Health (CASH) nevű szervezet végezte el annak érdekében, hogy megvizsgálják, hogy a jövőre életbe lépő jogszabályoknak a kenyerek mekkora hányada felel meg jelenleg. A briteknél ugyanis jövőre 100 gramm kenyérben 1,1 gramm helyett már csak 1 gramm só lehet - írja a BBC.

Ezen a teszten azonban a kenyerek harmada nem ment át, ami véleményük szerint nagyon rossz arány. Leginkább az háborította fel a vizsgálatot végzőket, hogy néhány gyártó terméke még a jelenlegi szabályozásban meghatározott 1,1 grammos szintnél is több sót tartalmazott.

Az elmúlt időszakban a világ több részén is szigorú lépéseket tettek a sófogyasztás csökkentése érdekében - ez az ételízesítő ugyanis hozzájárulhat a magas vérnyomás, ezáltal a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához is.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: felmérés

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:41, csütörtök | Belföld

Letartóztatásban a férfi, aki baltával fenyegette a rendőröket

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája mindenben egyetértett a nyomozó ügyészség letartóztatás elrendelésére irányuló indítványával.

2022. December 01. 13:33, csütörtök | Belföld

Balesetet okozott a sípályán, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják

A gondatlan bűncselekmény elkövetőjével, egy középkorú magyar férfival szemben a Gyöngyösi Járási Ügyészség emelt vádat a szlovák ügyészség által felajánlott büntetőeljárásban.

2022. December 01. 12:00, csütörtök | Belföld

Ízirájder öcsém! Avagy az M1-esen robogózott egy jóember

Aztán fel is ült, hogy a leállósávban veszélyeztesse az életét.

2022. December 01. 09:09, csütörtök | Belföld

Véget érhet a benzinárstop? Tovább csúszik a Mol százhalombattai finomítójának újraindítása

Ha hétfőn sem indul újra a dunai finomító, szinte borítékolható, hogy a benzinárstop (legalábbis jelenlegi formájában) nem éli meg a karácsonyt - írja a Világgazdaság.