Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Február 25. 07:31, szombat | Helyi sport
Forrás: MTI

Már a legjobb négy között a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájában

Már a legjobb négy között a Győri Audi ETO KC a Bajnokok Ligájában

Bejutott a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjébe a Győri Audi ETO KC, mivel 29-24-re győzött pénteken a dán Midtjylland vendégeként a középdöntő negyedik fordulójában.

Ezzel két körrel a zárás előtt eldőlt, hogy a második helynél már nem végezhet hátrébb a csoportjában.

A magyar bajnok sorozatban hatodik alkalommal lesz ott az elődöntőben. Karl-Erik Böhn csapata - amely továbbra is százszázalékos a csoportjában - végig vezetve, rendkívül magabiztosan diadalmaskodott. A találkozó legeredményesebb játékosa, a kilenc gólos Görbicz Anita volt.

A Győr szombaton játék nélkül akár a csoportelsőséget is begyűjtheti: ehhez az kell, hogy a kvartett másik mérkőzésén a norvég Larvik vereséget szenvedjen a spanyol Itxako Navarra vendégeként.

Jól kezdett a Győr, könnyedén szerezte a gólokat, ám a dánoknak mindannyiszor volt válaszuk, igaz, a hazai találatok nagy része "bravúros", egyszer-egyszer pedig szerencsés is volt. Ez nem törte meg a magyar bajnok lendületét, így a Ryan Zinglersennek, a hazaiak edzőjének 6-9-es állásnál már a tizedik percben időt kellett kérnie.

Nem sokkal később a Győr került először emberfölénybe, ám nem tudta növelni előnyét, majd Löke büntetése után hátrányban játszhatott, ebben a periódusban pedig viszont őrizte a különbséget. Magabiztosan játszott a magyar csapat, Karl-Erik Böhn ennek ellenére hét perccel a félidő vége előtt (10-13) időt kért. Ezt követően is magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést a Győr, a dánok pedig egyre pontatlanabbá, bizonytalanabbá váltak.

A második játékrészt emberhátrányban kezdte a magyar együttes, ám Haraldsen védéseinek köszönhetően ekkor sem tudott közelebb kerülni a dán csapat. Sőt, Amorim harcosságának és Görbicz értékesített büntetőjének köszönhetően hat gólosra hízott az előny (14-20). Nem sokkal később már nyolc találatnyi volt a különbség a két együttes között, amikor Löke harcolt ki újabb kiállítást. A Midtjylland több mint nyolc és fél perces gólcsendet tört meg, ám néhány pillanat múlva kettős emberhátrányban kellett folytatnia a küzdelmet. Böhn ezt követően már azt is megtette, amit a legutóbbi, Larvik elleni BL-mérkőzésen egyszer sem, azaz cseréket küldött a pályára. Ettől kicsit akadozni kezdett a magyar csapat játéka, így öt gólra jöttek fel a dánok (19-24).

Az utolsó tíz percnek hétgólos magyar előnnyel vágtak neki a csapatok, s ebben az időszakban már gyakorlatilag ünnepelt a Győr, amely Karl-Erik Böhn irányításával továbbra is hibátlan.

Női BL, középdöntő, I. csoport, 4. forduló:
Midtjylland (dán)-Győri Audi ETO KC 24-29 (14-17)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -