Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Június 22. 07:12, szombat | Helyi

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Egy bontás alatt lévő házból mentett ki kutyát A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány, a lehulló törmelékek közt reszkető németjuhászt magára hagyta az előző tulajdonos – közölték a szervezet Facebook-oldalán

Nem tudták a pontos címet, csak az utcát, így indultak a kutya keresésére az Igazgatási Osztályra érkezett lakossági bejelentés alapján az önkéntes állatvédők. Mint A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány posztjából kiderül, az ott lakók elköltöztek, a kutyát pedig feltehetően magára hagyták.

A ház új tulajdonosa elrendelte a bontást, amit hétfőn el is kezdtek a munkások. Az önkéntesek a szomszédokat faggatták a történtekről, egyikük megerősítette, hogy bontás előtt, illetve reggel is látott volna a telken egy németjuhászt. Kérték a munkások türelmét, hogy ne folytassák tovább a romok eltakarítását!

Sokáig keresték, végül megtalálták az állatot a telek legvégén egy bozótos részen, valószínű – teszik hozzá –, hogy ez volt az egyetlen olyan része az egykori belső udvarnak, ahova nem zúdult le a törmelék. „Méteres csalánok, téglák, kiálló vasdarabok, leszakadt ereszcsatornák nehezítették meg, hogy közelebb kerüljünk a kutyushoz, aki értelemszerűen teljesen meg volt rémülve. Utólag az is kiderült, hogy a bontás idejében, a kutyus bent tartózkodott a házban, így nem elég az, hogy a gazdái cserbenhagyták, az óriási markológép pedig konkrétan a feje fölül bontotta el a házat.” – számoltak be az elkeserítő képről.

A befogáshoz a gyepmesteri telep segítségét kérték, akik kiértek a helyszínre, majd komoly küzdelem árán becserkészték és elvitték a rémült kutyát.

Az állatvédők hozzáfűzték a történethez azt is, hogy a bontást végző munkások végig segítőkészek voltak, de ők bontani és nem állatot menteni mentek, a kialakult helyzettel nem tudtak mit kezdeni. Az új tulajdonost értesítették telefonon és kérték türelmét a mentés idejéig, aki vállalta a leállás miatti következményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?

2024. Július 15. 08:10, hétfő | Helyi

Jakabos Zsu nagy bejelentést tett

A győri úszóikon, Jakabos Zsuzsanna mindössze egy tizedmásodperccel maradt le a párizsi olimpiáról (200 pillangón), de a sportoló nem búslakodik

2024. Július 15. 07:13, hétfő | Helyi

Máris bejelzett a szénmoxid-érzékelő

A minap írtunk arról, hogy a nyáron is veszélyes lehet a szénmoxid-szivárgás, a katasztrófavédelem tájékoztatása szerint egy Baross Gábor úti lakásba hívták is a tűzoltókat.