Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2024. Június 22. 07:12, szombat | Helyi

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Már bontották a házat, amiben a régi gazda otthagyta kutyáját (FOTÓK)

Egy bontás alatt lévő házból mentett ki kutyát A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány, a lehulló törmelékek közt reszkető németjuhászt magára hagyta az előző tulajdonos – közölték a szervezet Facebook-oldalán

Nem tudták a pontos címet, csak az utcát, így indultak a kutya keresésére az Igazgatási Osztályra érkezett lakossági bejelentés alapján az önkéntes állatvédők. Mint A Szurkolók az Állatokért – Győr Alapítvány posztjából kiderül, az ott lakók elköltöztek, a kutyát pedig feltehetően magára hagyták.

A ház új tulajdonosa elrendelte a bontást, amit hétfőn el is kezdtek a munkások. Az önkéntesek a szomszédokat faggatták a történtekről, egyikük megerősítette, hogy bontás előtt, illetve reggel is látott volna a telken egy németjuhászt. Kérték a munkások türelmét, hogy ne folytassák tovább a romok eltakarítását!

Sokáig keresték, végül megtalálták az állatot a telek legvégén egy bozótos részen, valószínű – teszik hozzá –, hogy ez volt az egyetlen olyan része az egykori belső udvarnak, ahova nem zúdult le a törmelék. „Méteres csalánok, téglák, kiálló vasdarabok, leszakadt ereszcsatornák nehezítették meg, hogy közelebb kerüljünk a kutyushoz, aki értelemszerűen teljesen meg volt rémülve. Utólag az is kiderült, hogy a bontás idejében, a kutyus bent tartózkodott a házban, így nem elég az, hogy a gazdái cserbenhagyták, az óriási markológép pedig konkrétan a feje fölül bontotta el a házat.” – számoltak be az elkeserítő képről.

A befogáshoz a gyepmesteri telep segítségét kérték, akik kiértek a helyszínre, majd komoly küzdelem árán becserkészték és elvitték a rémült kutyát.

Az állatvédők hozzáfűzték a történethez azt is, hogy a bontást végző munkások végig segítőkészek voltak, de ők bontani és nem állatot menteni mentek, a kialakult helyzettel nem tudtak mit kezdeni. Az új tulajdonost értesítették telefonon és kérték türelmét a mentés idejéig, aki vállalta a leállás miatti következményeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 28. 09:14, szombat | Helyi

Új irodát nyitott az fws webstúdió a győri Leier City Centerben

Újabb mérföldkőhöz ért az fws webstúdió.

2024. Szeptember 28. 08:13, szombat | Helyi

A TSZV szerint puccsal ér fel az új szmsz

Mostanra tisztázódott, hogy Győrben olyan szervezeti és működési szabályzatot (szmsz) fogadott el a kormánypárti többségű testület a keddi, viharos közgyűlésen

2024. Szeptember 28. 07:14, szombat | Helyi

Ez a szobor állít majd emléket a textilmunkásoknak

A múlt heti rendkívüli közgyűlésen már döntöttek arról a városatyák, hogy Győr két szobrot megrendel attól a helyi művésztől, akinek alkotásai városszerte láthatók. Kedden egy harmadikról is döntöttek.

2024. Szeptember 27. 09:16, péntek | Helyi

A határ túloldalán is tiltakoznak egy vitnyédi menekülttábor ellen

Hans Peter Doskozil burgenlandi kormányzó arról írt bejegyzésében, hogy a média a Deutschkreutzhoz közeli Vitnyéden menekülttáborról kialakításáról számolt be