Városlista
2024. augusztus 18, vasárnap - Ilona

Hírek

2011. Július 27. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Már csak két hét és teljesen elkészül a Móra Ferenc Általános és Középiskola korszerűsítése

Már csak két hét és teljesen elkészül a Móra Ferenc Általános és Középiskola korszerűsítése

A 250 milliós projektnek köszönhetően új nyílászárókat kapott az iskola, valamint a hőszigetelés és a homlokzat is teljesen megújult.

Az 1973-ban épült, de most új köntösbe öltöző intézményt, a szeptemberi tanévkezdéssel vehetik birtokukba a gyerekek és tanáraik.

Az intézmény még eléggé romos képet mutat, de már csak két hétig. A felújítási munkák az utolsó periódusban vannak, mindössze néhány nyílászárót kell még kicserélni. Szerelik a radiátorokat is, a tetőszigetelést és a hőközpontnál végzett energetikai beruházásokat már befejezték a szakemberek. Már most látványos a különbség az iskola egyes szegleteiben, világosak lettek az eddig sötét tantermek és a folyosók, és a külső vakolás is új képet fest az intézményről. Az 1973-ban épült, panelos szerkezetű, lábazat nélküli épületben még májusban kezdték a felújítást, melyre az önkormányzat 160 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A 250 milliós összköltségvetésű projektből közvetve 36 tanterem, 12 alsó, 12 felső tagozat valamint 7 gimnazista osztály részesül. Csengeri Mária, az iskola igazgatónője híradónknak elmondta, a program keretében nem csak külsőleg szépül meg az intézmény, de jelentős megtakarítással is számolnak a jövőben, így az eddig magas közüzemi számlák jelentős mértékben csökkenhetnek az új tanévben. A tanulók és tanáraik az évnyitón, ünnepélyes keretek között vehetik majd birtokukba az Adyváros szívében lévő iskola épületet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.