Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2016. Május 06. 23:26, péntek | Helyi

Már délelőtt is hallhatjuk a zenét az új szökőkútnál...

Már délelőtt is hallhatjuk a zenét az új szökőkútnál...

Az első tapasztalatok nagyon kedvezőek a megújult Megyeház téri szökőkúttal kapcsolatban, amelynek zenés vízjátéka egy délelőtti időponttal is bővült…

2016. április 21-én adták át a teljesen megújult központi szökőkutat, amely így nem csak gazdaságosabban üzemeltethető és korszerű lett, de néhány hét alatt igazi látványossággá is vált. A zenés vízjáték naponta 14:15, 16:15, 18:15 és 20:15 órakor látható – így nem ütközik a Városháza harangjátékával. Június, július és augusztus hónapokban 21:15-kor is megtekinthető a látványosság, így a nyári időszakban is élvezhető az esti fényjáték. Ezekben az időpontokban mind a négy számot - Liszt: Magyar Rapszódiájának és Brahms: Magyar Táncok egy-egy részletét, az ABBA: Our Las Summer-t (Mamma Mia! filmzene változat), valamint a Halott Pénztől a Darabokra törted a szívem-et (az ismert Bergendy szám feldolgozása) - lejátsszák, ami mintegy negyed órás produkciót jelent alkalmanként.

Mivel délelőttönként is sokan tartózkodnak a belvárosban - különösen hétvégén -, ezért egy új időponttal bővült az attrakció, amit most már 11:15-től is megtekinthetnek a győriek, és az ide látogató turisták. Ezeken az időpontokon kívül egyébként reggel 8:00 és este 22:00 óra között folyamatosan, zene nélkül működik a szökőkút változatos üzemmódokban. A szélérzékelő segítségével szeles időben a rendszer alacsonyabbra szabályozza a vízsugarakat, szükség esetén ki is kapcsolja az egyes látványelemeket.

Tájékoztató tábla is kikerült a szökőkút mellé, amelyen magyar, angol és német nyelven szerepelnek az üzemelési információk. Ezen kívül a látványterasz korlátján egy kis tábla hívja fel a figyelmet, hogy azon átsétálva a vízsugarak a fejünk felett fognak átívelni.

„Örömmel látjuk, hogy szinte minden napszakban nagy érdeklődés követi az új szökőkút működését, amely rövid idő alatt igazi látványosság lett. Nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, s a legnépszerűbb talán az elkészült panoráma terasz, valamint – különösen a gyerekek körében - a felette átívelő vízsugár.” – foglalta össze az eddigi tapasztalatokat Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester. A látványosság körül élő közösségi tér alakult, ahol már eddig is kétszer annyi utcabútor szolgálta az ide érkezőket, mint a felújítás előtt, de a héten további hét padot és újabb szemetes-edényeket is kihelyeznek a területre. A gyepszőnyeg ápolásáról automata öntözőrendszer gondoskodik, ami szintén egy újdonság ezen a helyszínen. A rendet három, a rendőrségre bekötött köztéri kamera is vigyázza és folyamatos a Közterület-Felügyelet járőrözése is, de fontos, hogy mindannyian figyeljünk épségére, hiszen csak így töltheti be hosszútávon is funkcióját az új Megyeház téri szökőkút.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 09:13, péntek | Helyi

Indul a pótfelvételi: tavaly a Széchenyi-egyetem rekordot döntött

Július 30-tól indult a pótfelvételi: augusztus 7. éjfélig adhatják le jelentkezésüket azok, akik a július 24-ei ponthatárhúzáson egy intézménybe sem nyertek felvételt.

2024. Augusztus 02. 08:14, péntek | Helyi

Interaktív, játékos módon tanulnak angolul a táborozók

Angol nyelvi tábort tartanak a Generációk Házában, ahol a 4-10 éves gyermekek játékos formában tanulnak angolul beszélni.

2024. Augusztus 02. 07:12, péntek | Helyi

Omlásveszély: tényleg a körbekerítés a megoldás?

Győr három ikonikus épületét is körbekerítették „omlásveszély” miatt. Járdát, illetve parkolót zártak el emiatt.

2024. Augusztus 01. 09:14, csütörtök | Helyi

Vastapssal búcsúztatták a hívek Benkovich Ferenc atyát

Nem elköszönni, hanem megköszönni – ezzel a lelkülettel gyűlt össze a hatalmas tömeg a győri Szentlélek templomban, hogy utolsó miséjén hálát adjanak a plébánosért, akit kényszernyugdíjazott a püspöke.