Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. Január 10. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Már könnyedén behajthatnak Győr legújabb csomópontjába az autósok, nincsen forgalmi akadály - VIDEÓ

Már könnyedén behajthatnak Győr legújabb csomópontjába az autósok, nincsen forgalmi akadály - VIDEÓ

Decemberben véglegesen elkészült a Rónay Jácint utca, Hédervári út, Szövetség utca kereszteződésében található körforgalom.

A hiánypótló csomópont annak az 5,5 milliárd forint értékű projektnek az utolsó elemeként valósulhatott meg, amelyből többek között elkészült a Jedlik híd és a Szigeti városrész úthálózata is.

Néhány hete teljesen elkészült a Hédervári út, Szövetség utca és Rónay Jácint utca aranymetszésében fekvő körforgalom, 23 méteres külső, és 15 méteres belső sugárral. Az új elem annak az 5,5 milliárd forintból megvalósuló projektnek az utolsó fázisaként valósulhatott meg, amelyből többek között a Jedlik hidat és a Szigeti városrész úthálózatát is kiépítették a szakemberek. A kivitelezés júniusban kezdődött, akkor lebontották a környező, feleslegessé vált épületeket, megindulhattak a közműkiváltások, majd a tényleges útépítés. Alig fél év után pedig most így fest a beruházás.

Az ötágú csomópont a kerékpár sávok mellett, egy direkt ággal is bővült, ami a még gyorsabb közlekedést segíti elő a Szövetség utcából érkezőknek. Az előírás szerint a projekt befejezésének határideje 2012 márciusa, addigra a műszaki átadást és a végleges forgalomba helyezést is elvégzik az illetékesek.

Címkék: Győrben, Körforgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

2024. Május 18. 08:13, szombat | Helyi

Pünkösdvasárnap is lesz régiségvásár a Tarcsayn

Ha esik, ha fúj, egy biztos, havonta egyszer megtartják a bolhapiacot a győri Tarcsay utcában. Nem lesz ez másként Pünkösdkor sem.

2024. Május 18. 07:13, szombat | Helyi

Vajon ki lesz hazánk legerősebb tűzoltója?

Ismét TFA Szombathelyen, június 21-én! A megmérettetés emberfeletti küzdelemben dőlhet el.

2024. Május 17. 09:14, péntek | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk! (PR)

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs.