Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Január 10. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: Revita TV

Már könnyedén behajthatnak Győr legújabb csomópontjába az autósok, nincsen forgalmi akadály - VIDEÓ

Már könnyedén behajthatnak Győr legújabb csomópontjába az autósok, nincsen forgalmi akadály - VIDEÓ

Decemberben véglegesen elkészült a Rónay Jácint utca, Hédervári út, Szövetség utca kereszteződésében található körforgalom.

A hiánypótló csomópont annak az 5,5 milliárd forint értékű projektnek az utolsó elemeként valósulhatott meg, amelyből többek között elkészült a Jedlik híd és a Szigeti városrész úthálózata is.

Néhány hete teljesen elkészült a Hédervári út, Szövetség utca és Rónay Jácint utca aranymetszésében fekvő körforgalom, 23 méteres külső, és 15 méteres belső sugárral. Az új elem annak az 5,5 milliárd forintból megvalósuló projektnek az utolsó fázisaként valósulhatott meg, amelyből többek között a Jedlik hidat és a Szigeti városrész úthálózatát is kiépítették a szakemberek. A kivitelezés júniusban kezdődött, akkor lebontották a környező, feleslegessé vált épületeket, megindulhattak a közműkiváltások, majd a tényleges útépítés. Alig fél év után pedig most így fest a beruházás.

Az ötágú csomópont a kerékpár sávok mellett, egy direkt ággal is bővült, ami a még gyorsabb közlekedést segíti elő a Szövetség utcából érkezőknek. Az előírás szerint a projekt befejezésének határideje 2012 márciusa, addigra a műszaki átadást és a végleges forgalomba helyezést is elvégzik az illetékesek.

Címkék: Győrben, Körforgalom

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?