Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Június 09. 08:01, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Már lehet jelentkezni a napközis Erzsébet-táborokba

Már lehet jelentkezni a napközis Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek a napközis Erzsébet-táborokba az iskolák, a családsegítő szolgálatok és központok, valamint a kötelező közművelődési feladatokat ellátó intézmények

- tájékoztatta az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az MTI-t.
A közlemény szerint az első tábori turnus június 29-én indul, júniusban és júliusban a tavalyihoz képest kétszer annyian, százezren táborozhatnak napközikben.

A hétfőtől péntekig tartó táborok az ország bármely településén megvalósíthatók 8 és 17 óra között. A táborban napi négyszeri étkezést, változatos élményprogramokat és kirándulásokat biztosítanak. A programtervbe a jelentkező intézményeknek higiéniai oktatást is be kell építeniük. Ennek megvalósítását az alapítvány egy gyerekeknek készült oktatóvideóval segíti, a táboroztatóknak pedig szintén egy filmen keresztül tart felkészítést az érvényes járványügyi előírásokról és egészségügyi javaslatokról, ajánlásokról - írták.

Hozzátették: idén hetente 25 ezer forint értékű hidegétkezési utalvánnyal ismerik el a táborok lebonyolításában részt vevők munkáját.

Jelentkezni maximum 20 tagú gyermekcsoportokkal a www.erzsebettaborok.hu oldalról is elérhető E-tábor Plusz felületen június 16-áig lehet. A jelentkezéshez idén kevesebb dokumentumot kell benyújtani, így rövidebb a feldolgozási idő is. Egyes dokumentumokat az intézményeknek a táborok megkezdéséig, másokat a táborokat után kell feltölteniük az online felületre vagy postán elküldeniük az alapítványhoz - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.