Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 10. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

Már most kiemelten ellenőrzik a külföldi rendszámmal közlekedőket hazánkban

Már most kiemelten ellenőrzik a külföldi rendszámmal közlekedőket hazánkban

Az ok egyszerű, szeptember 1-jétől már csak magyar rendszámú autókkal közlekedhetnek az életvitelszerűen Magyarországon élők, illetve az itt bejegyzett vállalkozások.

Az autókereskedők azt mondják, a magas regisztrációs adónak köszönhetően továbbra sem várható, hogy az új törvénnyel megugrik a gépjárműeladások száma.

Szinte minden utcasarkon találkozhatunk külföldi rendszámú autókkal Győrben. A dunaszerdahelyi, pozsonyi, és révkomáromi gépkocsi tulajdonosok többsége szlovák állampolgár, de nemegyszer magyar vállalkozó ül a volán mögött. A szomszédos országokban, így a Szlovákiában forgalomba helyezett négykerekűek ma is azért népszerűek, mert nem kell utánuk regisztrációs adót fizetni, alacsonyabb az ÁFÁ - juk, kevesebbe kerül a vizsgáztatás és a biztosítás is. Szeptember elsejétől viszont a hazánkban élő magánszemélyek, illetve az itt bejegyzett vállalkozások csak magyar rendszámú autókkal közlekedhetnek. A törvény módosítással párhuzamosan azonban az autókereskedők nem számolnak a piac jelentős fellendülésével.

A hatóságok már most fokozottabb figyelmet fordítanak a külföldi számozású gépkocsikra, hiszen statisztikák alapján ezek az autósok nem tartják be a sebességkorlátokat, és nem fizetnek parkolási díjat sem. A szakemberek azt mondják a probléma megoldását az jelentené, ha a jövőben Magyarországon is kisebb adót kellene fizetni a jó műszaki állapotú járművek után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.