Városlista
2024. augusztus 8, csütörtök - László

Hírek

2010. Január 01. 07:56, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Már csak a Bodrogon van készültség

Már csak a Bodrogon van készültség

Levonulóban vannak a korábbi napokban az észak-magyarországi területeken kialakult árhullámok. Már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség és a Tiszán levonuló hullám is ellaposodott, nem okoz gondot a Tisza középső szakaszán sem

A Felső-Tiszáról levonuló árhullám a folyó középső szakaszán tart, de a Közép-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi igazgatóság tájékoztatása szerint ellaposodott és az első fokú készültségi szint alatt fog várhatóan levonulni.

Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a területükön már csak a Bodrogon van árvízvédelmi készültség, első fokú. A folyó Felsőbereckinél 629 centiméter környékén tetőzik várhatóan.

Mint ismert, az már szerdán kiderült a szakemberek számára, hogy a Bodrog és a Tisza árhullámának találkozása az előzetes számításokkal ellentétben mégsem fog gondot okozni a Tisza Tokaj alatti szakaszán sem. A következő árhullámok akkor érkezhetnek, ha a folyók határon túli vízgyűjtő területein csapadékosra fordul az időjárás, vagy a magasabban fekvő területeken elolvad a még esetleg megmaradt hó. Ha lesz ilyen árhullám, az a mostaniakat viszont már nem éri utol.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 08. 07:51, csütörtök | Belföld

NAV: a lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani

A lakáskiadáshoz nem kell feltétlenül adószámot kiváltani, hacsak a bérbeadó nem választ valamilyen adószámhoz kötött gazdálkodási formát

2024. Augusztus 08. 07:50, csütörtök | Belföld

Brüsszeli hazugsággyárról beszélt Szijjártó Péter

A brüsszeli hazugsággyár lendületét sem a tények, sem a nyár nem törték meg és jól láthatóan a folyamatos kudarcok sem zavarják meg a működését - közölte a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Augusztus 08. 07:46, csütörtök | Belföld

Ócsán zajlik a területvédelmi tartalékosok vegyvédelmi kiképzése

Ócsán zajlik a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség által elindított Szeretem, megvédem! elnevezésű toborzókampány keretében már bevonult katonák vegyvédelmi és tűzakadály kiképzése

2024. Augusztus 07. 08:00, szerda | Belföld

Sziget - Ötven helyszín, ezernél is több program

Ötven helyszínen ezernél is több programmal várja a közönséget a Sziget. A fesztivált, amelyen idén mások mellett Kylie Minogue, Liam Gallagher és Martin Garrix is fellép, 30. alkalommal rendezik meg, ezúttal augusztus 7-től 12-ig.