Városlista
2024. augusztus 17, szombat - Jácint

Hírek

2011. Augusztus 14. 17:30, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Mára evangéliuma és Csíksomlyói magyar passió: előadások az állami ünnepen

Mára evangéliuma és Csíksomlyói magyar passió: előadások az állami ünnepen

A győri önkormányzat az augusztus 20-i állami ünnep alkalmából kulturális eseménysorozatot szervez. Részleteiről Serfőzőné Tóth Andrea, a polgármesteri hivatal kulturális főosztályvezetője sajtótájékoztatón beszélt.

A Szent István-napi koszorúzási ünnepséget a városi önkormányzat augusztus 19-én, pénteken 19 órától tartja a Bécsi kapu téren, Szent István király szobránál. Simon Róbert Balázs alpolgármester tart megemlékezést; közreműködik a Hangraforgó együttes. 20.30-tól a víziszínpadon a Mária evangéliuma rockopera oratórikus változatát adják elő neves művészek, többek közt Sáfár Mónika (képen), Szerednyei Béla, Tolcsvay László és Tóth Sándor. Közreműködik a Rotunda énekegyüttes.
Augusztus 20-án, szombaton 20.30-tól ugyancsak a víziszínpadon a Csíksomlyói magyar passiót adja elő a Forrás Színház és az Evangélium Színház közös produkcióban. A darabot többek közt Dörner György és Mucsi Sándor neve fémjelzi. A rendező: Pataki Attila. A koreográfus:
Demcsák Ottó.

Mindkét víziszínpadi előadásra a belépés díjtalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 17. 09:12, szombat | Helyi

Tunéziai támadóval erősített az ETO

Sahli Ouijdi személyében egy bal oldali támadót igazolt az ETO.

2024. Augusztus 17. 08:15, szombat | Helyi

A képviselő ígéri: utánajár a vasúti állapotoknak

Néhány napja vasútfotósok (iho.hu) örökítették meg, ahogy kidőlt egy villanyoszlop a győri vasútállomás 4-es 5-ös peronja között. Csak nekidőltek, ennyi elég is volt.

2024. Augusztus 17. 07:09, szombat | Helyi

Itt vannak a „Fesztivál borai”!

A Győri Bornapokhoz kapcsolódó „Fesztivál bora” borverseny zsűrije döntött, az eredményeket most hozta nyilvánosságra a Győri Művészeti és Fesztiválközpont.

2024. Augusztus 16. 09:09, péntek | Helyi

A házigazdák győztek az Elektromos Kupán

Múlt héten szombaton rendezték meg az Elektromos Kupát, a győri Iparcsatornán. Az Iparcsatorna a versenyzés szempontjából nagyon megosztó, mert egy rendkívül nehéz víz, ami mindig más arcát mutatja.